Zadarski poduzetnici učili o pregovaranju s bankama te efikasnom korištenju poslovnih alata

Autor: Darko Bičak , 07. listopad 2016. u 15:37
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Krešimir Jusup iz HT-a predstavio je poduzetnicima Cloud usluge na radionici “Kako vam nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove”.

Zadarski poduzetnici imali su u petak priliku sudjelovati u nizu stručnih radionica koje su, za njih besplatno, bile organizirane u sklopu Poslovnog uzleta Grada Zadra. Kako prepoznati koji bankarski proizvodi i kada su nam potrebni te koje rizike oni nose, poduzetnici su mogli saznati na radionici “Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti”, koju je održao dr. Krešimir Delač iz Simulus grupe, inače partnera PBZ-a. Na predavanju su na konkretnim primjerima predstavljeni osnovni bankarski proizvodi, a Delač je prisutnima pokušao objasniti kako se najbolje snaći u financijskom svijetu. "Mnogi poduzetnici nisu sigurni da li im je za njihov izdatak bolje koristiti dopušteni minus na poslovnom računu, ili pak uzeti kratkoročni ili namjenski kredit. Neracionalno ponašanje poduzetnika bankari prepoznaju, a od toga ih ne može spasiti niti odlazak u neku drugu banku", kaže Delač. Njegova kolegica Sanja Čosić, iz PBZ-ove podružnice u Zadru, predstavila je konkretne bankarske proizvodne namijenjene malim i srednjim poduzetnicima.

Krešimir Jusup iz HT-a predstavio je poduzetnicima Cloud usluge na radionici “Kako vam nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove”. Jusup je zadarskim poduzetnicima pokušao pojasniti kako tehnologija utječe na naš život, a posebice na konkurentnost u poslovanju. Jusup ističe da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da se radi o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom softveru. Saša Tenodi iz tvrtke Tenodi komunikacije pokušao je Zadrane naučiti kvalitetnijem komuniciranju, posebice s postojećim klijentima koje želimo zadržati. "Bitno je da klijenti imaju dojam da su dobili puno više nego što su tražili, i platili. To je princip s kojim ćemo zadržati postojeće i steći nove klijente", kaže Saša Tenodi, inače licencirani trener neuro-lingvističkog programiranja koji se školovao u SAD-u kod tvorca NLP-a dr. Richarda Bandlera. Dugi niz godina radi kao stručnjak u području neuro-lingvističkog programiranja (NLP). On dijeli svoje znanje pristupom hands-on za učenje osnova i složenosti iza dizajna života.

Posljednju radionicu na Poslovnom uzletu u Zadru održao je Niki Dešković iz tvrtke Internet partner koja se bavi razvojem internet tehnologije za turizam. Dešković je u ovom biznisu već 10-ak godina, a više godina sudjeluje i organizira edukacije o prodaji putem interneta u turizmu u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-Dalmatinske županije, lokalnim turističkim zajednicama, Gradom Splitom, Ekonomskim Fakultetom Split, Microsoft inovacijskim centrom, Privatnom srednjom školom Wallner te brojnim sajmovima. Licencirani je voditelj turističke agencije. Kako je Zadar veliko turističko središte, jasno je da ima puno potrebe, a i interesa, za njegovim znanjem o modernim tehnologijama koje mogu dodatno pomoći razvoju turizma.  

Komentirajte prvi

New Report

Close