Evo koje su najveće prepreke ženama u poduzetništvu

Ovogodišnje dobitnice Krugovih nagrada za najbolje i predsjednica udruge Ovogodišnje dobitnice Krugovih nagrada za najbolje i predsjednica udruge

Marija Maja Čebulc dobitnica je nagrade za poduzetnicu godine.

Udruga poslovnih žena Krug i HGK dododijelili su povodom Svjetskog dana poduzetnica godišnje nagrade uspješnim poslovnim ženama. Marija Maja Čebulc, vlasnica prve privatne ljekarne u Dubrovniku Ljekarna Čebulc dobitnica je nagrade za poduzetnicu godine, Milena Perković iz Arena Hospitality Group d.d. Pula proglašena je menadžericom godine, a Danijela Kasumović Maružin iz tvrtke Punkt d.o.o. Pula socijalnom poduzetnicom godine.

"Naša uloga kao udruge je da žene povezujemo, potičemo i pomažemo im na njihovom putu realiziranja ideja i ostvarenju snova, da im budemo oslonac.

Udruga djeluje više od 20 godina, a s novim članicama, planovima, aktivnostima i umrežavanjima, postajemo još snažnije", istaknula je Gordana Restović predsjednica Udruge Krug, organizatorice izbora naj poduzetnica.

Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU, istaknuo je kako ravnopravnost žena i muškaraca na tržištu rada još uvijek nije postignuta.

"Najveće prepreke ženama u poduzetništvu vezane su uz nedostupnost informacija, novčanih sredstava, izobrazbe, a osim toga, manje su prisutne na tržištu rada te slabije plaćene u jednakim poslovima od muških kolega. Hrvatska gospodarska komora će se i dalje snažno zalagati za stvaranje takvoga poslovnog okruženja koje će pripadnicama ženskog spola olakšati put do zasluženih pozicija u poslovnom svijetu. I onda više nećemo razgovarati o ženskom poduzetništvu već samo o poduzetništvu˝, optimistično će Barbarić. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve