Za ovog mesara nema krize – ulaže 10 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2012. u 15:19
Mesna industrija Ravlić / PXL

“Teško je bilo odlučiti se na tolika ulaganja i vidjeti njihovu isplativost, jer je kupovna moć građana vrlo slaba”, kažu u Mesnoj industriji Ravlić.

U sklopu najsuvremenije klaonice u Hrvatskoj i jedne od najboljih u Europi, one Mesne industrije Ravlić kod Petrijevaca nedaleko od Osijeka, vlasnik je nakon dvije godine priprema krenuo u proširenje kapaciteta vrijedno najmanje deset milijuna eura, piše tportal.

Vlasnik Zlatko Ravlić ne obazire na krizu i dosljedno nastavlja obiteljsku tradiciju ulaganja i rasta, koju vuče još od svoga djeda.  Ravlić sada gradi nove pogone za pakiranje mesa u kontroliranoj atmosferi te uvodi potpuno automatizirane linije za otpremu svježeg mesa. Time će produljiti svježinu i zdravstvenu ispravnost i rok trajanja svojih proizvoda, što je postalo presudno pri izboru dobavljača gotovo svih velikih trgovačkih centara, piše portal.

Obitelj Ravlić je zasad su obnovila gotovo svu podzemnu infrastrukturu, izmjestili su parkiralište iz kruga objekta i izgradili pristupnu cestu u sklopu poslovnog centra, namijenjenu kupcima novog diskonta koji će već na proljeće ponuditi kupcima najveći asortiman robe po najpovoljnijim cijenama. Kontinuirano povećavaju i broj zaposlenih i sada ih je u klaonici i maloprodajnoj mreži mesnica 230.

“Teško je bilo odlučiti se na tolika ulaganja i vidjeti njihovu isplativost, jer je kupovna moć građana vrlo slaba. Ušli smo u program HBOR-a preko IPARD-a koji sufinancira kreditiranje za takve objekte i omogućuje nam sredstva po kamatnoj stopi od jedan posto, uz 25 posto vlastitog ulaganja. Nakon proširenja pogona očekujemo povećanje broja zaposlenih za daljnjih 15-20 posto', rekla je Ivana Ravlić  koja s bratom Mariom kao članica Uprave postupno preuzima poslovanje od oca Zlatka.  

Komentirajte prvi

New Report

Close