Za naš rast iznad plana kriva ljubav Hrvata prema sportu

Autor: Marta Duić , 28. travanj 2016. u 08:11
U Zagrebu je Dechatlon otvorio drugu trgovinu na 2500 četvornih metara

Do kraja godine planiramo otvoriti trgovinu u Splitu, a kasnije, ovisno o rezultatima, razmišljamo o još četiri ili pet trgovima.

Na otvorenju druge zagrebačke Decathlon trgovine na istoku grada Michel Kappler, country manager Decathlona, otkrio nam je daljnje planove na hrvatskom tržištu. Komentirao je i razlike u trgovinama koje su otvorili diljem Hrvatske te nova zapošljavanja.  

Otvorili ste drugu trgovinu u Zagrebu. Kako ste uopće odlučili doći na naše tržište i koliko ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima?
Od samih početaka kada smo istraživali ovo tržište najvažnije nam je bilo to što je Hrvatska zanimljiva država kad je sport i sportska oprema u pitanju. Ovdje mnogi cijene i vole sport, što se poklopilo s glavnom strategijom naše kompanije, kojom želimo dodatno poticati ljubav prema sportu, nudeći opremu za sve sportove pod jednim krovom po pristupačnim cijenama. Naša široka ponuda kvalitetne sportske opreme može zadovoljiti potrebe i rekreativnih sportaša, profesionalaca, a i obitelji. Upravo to što Hrvati vole sport utjecalo je na naše prve rezultate na ovom tržište i moram priznati da smo i više nego zadovoljni.

Trgovine ste dosad, osim u glavnom gradu, otvorili i u Zadru i u Rijeci. Koji su vam još gradovi u planu? 
Do kraja godine planiramo otvoriti trgovinu u Splitu, a kasnije, ovisno o rezultatima, razmišljamo o još četiri ili pet trgovima. Zanimljiva nam je i Slavonija, najvjerojatnije grad Osijek, i naravno Istra, točnije Pula. 

Primjećujete li razlike u trgovinama u Zagrebu i onima na Jadranu, primjerice, u Zadru?
Svaki grad je drukčiji i upravo to nam je bilo zanimljivo kad smo u početcima razmišljali o ulasku Decathlona na hrvatsko tržište. Primjerice, naša trgovina u Zadru ima drukčije rezultate zbog turističke sezone i turista koji kupuju i prepoznaju naš brend. S druge strane, Zagreb je glavni grad, a sama činjenica da smo otvorili drugu trgovinu na 2500 kvadrata govori sve. 

Koliko trenutno imate zaposlenika i planirate li nova zapošljavanja?
Decathlon Hrvatska trenutačno ima nešto više od 200 zaposlenika, a naš je plan doći do brojke od 400 u idućih deset godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close