Za gospodarstvenika i gospodarski događaj 2019. godine nominirani su…

Autor: Večernji list , 29. listopad 2019. u 22:00
Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji

Čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika na web stranicama vecernji.hr i poslovni.hr mogu glasati za svoje favorite u izboru za osobe i događaje koji su postigli najveći uspjeh i utjecaj.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji. Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, a i poboljšavaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Prema glasovanju stručnog žirija nominirani za gospodarstvenika 2019. su: Silvio i Roberto Kutić, osnivači Infobipa, Nenad Bakić, predsjednik Uprave Varteksa, Mate Rimac, osnivač i predsjednik Uprave Rimac Automobila, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika i Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i suvlasnik Atlantic grupe. U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su ulazak Hyundai Motor grupe u vlasničku strukturu Rimac Automobila, najava javne inicijalne ponude dionica Infobipa na burzi u SAD-u, izdavanje trezorskih zapisa Ministarstva financija iz kolovoza kad se država prvi put zadužila uz negativnu kamatnu stopu, zaključenje aranžmana novog financiranja Fortenova grupe, čime je u potpunosti refinanciran SPFA zajam (roll-up) i osigurana srednjoročna stabilnost, kao i dugoročna održivost, rast i razvoj korporacije nastale iz Agrokora, te rezultati turističke sezone koja je prema dosadašnjim podacima već sad premašila lanjske rekorde.

Pri nominaciji i izboru žiri se vodio prema pet kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Za odabrane osobe i događaje mogu glasati čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika na web stranicama vecernji.hr i poslovni.hr. Oni s najviše glasova ponijet će titulu najboljih, a proglašenje je 2. prosinca u zagrebačkom hotelu Esplanade. Čitatelji su lani gospodarstvenikom godine proglasili čelnika Podravke Marina Pucara, dok je gospodarski događaj godine bio početak gradnje Pelješkog mosta. Stručni žiri nagradio je predsjednika Uprave Adris grupe Antu Vlahovića, dok je događajem godine proglašena nagodba vjerovnika u Agrokoru. 

Zagrebačka banka:

Podržavamo projekt kao poticaj izvrsnosti
Zagrebačka banka vodeća je banka u Hrvatskoj i članica UniCredita, uspješne paneuropske komercijalne banke. Na temelju svoje vodeće pozicije u Hrvatskoj zadovoljavamo stvarne potrebe klijenata pružajući stvarna rješenja koja pokreću sinergiju naših poslovnih odjela. Biti jednom od najvažnijih institucija u zemlji daje joj i obvezu da podupire i bude partner hrvatskim gospodarstvenicima, aktivno sudjeluje u njihovoj promociji i doprinosi gospodarskom rastu. Upravo zbog toga, odlučili smo i ove godine podržati projekt Gospodarstvenik godine kao potvrdu vrijednosti i postignuća naših gospodarstvenika, ali i poticaj za daljnja unapređenja, izvrsnost i uspjeh.

Komentirajte prvi

New Report

Close