Za energetsku učinkovitost poduzetnicima 266 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 27. veljača 2019. u 21:59
Minimalne uštede moraju iznositi 20%/FOTOLIA

Krediti su putem HBOR-a dostupna svim tvrtkama iz industrije i uslužnog sektora, bez obzira na veličinu.

Hrvatskim poduzetnicima je stavljeno na raspolaganje novih 266 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji će se dodjeljivati preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) kao ESIF krediti za energetsku učinkovitost.

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, 152 milijuna kuna namijenjeno je za mjeru "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama", a preostalih 114 milijuna kuna za mjeru "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru".

Cilj programa je smanjenje potrošnje isporučene energije proizvodne industrije i uslužnog sektora kroz provedbu mjera energetske učinkovitosti i mjera za korištenje obnovljivih izvora energije, a koje proizvodnim pogonima, odnosno energetski troškovnoj cjelini donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20 posto u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Za sredstva se mogu prijaviti svi mikro, mali, srednji i veliki privatni poduzetnici registrirani za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close