Za dvadesetu obljetnicu podržali 40 projekata

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Među 2004 prijavljena društveno korisna projekta, dm je odabrao njih 40

Od početka poslovanja u Hrvatskoj nižu projekte za pomoć zajednici.

Pomaganje i podrška zajednici kao temeljna vrijednost tvrtke i djelatnika dm-a najbolje se ogleda u angažmanu djelatnika, pojašnjavaju iz tog trgovačkog lanca čiji zaposlenici svake godine poklanjaju svoje vrijeme i trud udrugama i ustanovama u svojoj zajednici, a dm im zauzvrat daje slobodan dan. Tako je u prošloj poslovnoj godini više od 55 posto djelatnika svoj slobodan dan provelo volontirajući u 217 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva.

"U dm-u smatramo kako poslovanje tvrtke i procedura zapošljavanja moraju odražavati posvećenost društveno odgovornom poslovanju. Zato dm posebnu pozornost pridaje identificiranju radnih mjesta koja odgovaraju potrebama osoba s invaliditetom i osobama s posebnim potrebama", kažu u ovoj kompaniji. Pritom ističu suradnju s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti i Centrom za rehabilitaciju koja je, tvrde, dio njihove misije da sugrađanima s poteškoćama omogući zauzimanje mjesta koje im pripada u društvu. Tako trenutno dm zapošljava pet osoba s invaliditetom, dok 60 korisnika Centra za inkluzivne radne aktivnosti u dm-u obavlja radne zadatke.

 

55posto

djelatnika svoj slobodan dan lani je provelo volontirajući u 217 udruga, ustanova i organizacija

"Od početka poslovanja u Hrvatskoj dm se usmjerio na to da svojim djelovanjem pomogne boljitku zajednice. Upravo zbog toga povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj dm je pokrenuo inicijativu 'Jer sve smo to MI!' kojom smo htjeli pružiti podršku malim ljudima i velikim idejama. Među 2004 prijavljena društveno korisna projekta, dm je odabrao njih 40 čiju je realizaciju podržao", preciziraju u kompaniji. Inicijativa je, kažu, okupila organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. S ulaganjem od 1,5 milijuna kuna dm je omogućio realizaciju projekata koji pacijentima osiguravaju kvalitetniju skrb, učenicima prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje te je pomogao uređenje parkova i urbanih vrtova.

U sklopu inicijative dm je financirao ugradnju novog električnog dizala za osobe s invaliditetom i slabije pokretne osobe u Klaićevoj bolnici te je omogućio renovaciju sportske dvorane O.Š. Slava Raškaj u Ozlju. Uz pomoć dm-a održan je Mali sajam kazališta u Daruvaru, omogućeno je otvaranje Socijalne samoposluge u Splitu te je u Gospiću omogućena realizacije projekta Minute razonode koji ima cilj djeci osigurati kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena organiziranjem kreativnih radionica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close