Više novca iz EU malim tvrtkama

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2016. u 22:00
Ministar Darko Horvat/Patrik Macek/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat očekuje da će se ove godine iz Bruxellesa povući 500 milijuna kuna za male poduzetnike.

Prošla je godina u povlačenju sredstava iz EU fondova u segment malog i srednjeg poduzetništva bila skromna, odnosno povučeno je tek 57 milijuna kuna, a cilj je ovu godinu zaključiti s deset puta većim iznosom, istaknuo je u utorak ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat na predstavljanju projekata financiranih bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije.

Horvat ističe da je cilj da se godina završi s ugovorima vrijednim 500 milijuna kuna. Ministar je na na predstavljanju projekata koji su ispunili uvjete javnih poziva Ministarstva poduzetništva i obrta, objavljenih u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., predstavio projekte koji su dobili novac iz EU fondova, među njima i tvrtke Multinorm iz Cerne, koja se bavi konstruiranjem naprava i alata za zavarivanje za automobilsku industriju. Ta je tvrtka dobila 14 milijuna kuna bespovratna novca, a planira izgradnju objekta u Gradištu te otvaranje 22 radna mjesta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close