Već 15 godina promoviraju izvoz u svim oblicima na svjetskim tržištima

Autor: Poslovni dnevnik , 11. lipanj 2019. u 22:00
Priznanje Premijer Plenković iznenadio je Bagu dodijelivši mu Zlatni ključ za njegov dugogodišnji doprinos hrvatskom izvozu /Marko Prpić/PIXSELL

Hrvatski izvoznici su neprofitna, nestranačka i nevladina udruga, koja djeluje neovisno i ne može biti podređena bilo kakvom vanjskom autoritetu, a poslovne interese vezane uz izvoz promovira i zastupa i na najvišem nivou.

Hrvatski izvoznici (HIZ) su predstavničko tijelo tvrtki i organizacija čija je misija promocija i zastupanje interesa hrvatskog izvoza.

Udruga je neprofitna, nestranačka i nevladina udruga, koja je u svom djelovanju neovisna i ne može biti podređena bilo kakvom vanjskom autoritetu. Ove godine Hrvatski izvoznici slave 15. godina postojanja i tom je prigodom na 14. konvenciji HIZ-a premijer Andrej Plenković predsjedniku Udruge Darinku Bagi predao nagradu Zlatni ključ za sve dosadašnje uspjehe u radu Udruge.

Ovaj 'čin' iznenadio je sve prisutne, ali i samog 'dobitnika', jer nije bio dio službenog programa, što je samo potvrda koliko vladajuće strukture cijene i uvažavaju sve ono što čini Udruga.

Članstvo u udruzi Hrvatski izvoznici javno je i otvoreno za sve pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište, odnosno koje žive u  Republici Hrvatskoj i koje izvoze ili namjeravaju izvoziti proizvode, robe i usluge, tj. sudjeluju i pomažu u izvozu, te za sve koji promoviraju hrvatski izvoz.  Svi oni učlanjeni u Hrvatske izvoznike mogu biti sigurni da će njihovi poslovni interesi vezani uz izvoz biti dostojno zastupljeni na najvišem nivou i promovirani u medijima i općoj javnosti.  Također, bit će na vrijeme informirani o svim važnim pitanjima i temama vezanim uz hrvatski izvoz.

Temeljni ciljevi djelovanja:

  • promocija izvoza hrvatskih proizvoda, roba i usluga
  • poticanje hrvatskog izvoza u svim oblicima i na svim tržištima
  • promocija kvalitete poslovanja hrvatskih izvoznika
  • trajna analiza i briga o Vladinim prijedlozima koji se odražavaju na hrvatski izvoz
  • poduzimanje svih potrebnih radnji da se prije donošenja odluka vezanih za izvoz čuje mišljenje hrvatskih izvoznika
  • primjena europskih normi i standarda u poslovanju
  • podizanje svijesti hrvatskih građana o nužnosti izvoza, njegovom značaju za ukupno gospodarstvo Hrvatske kao i njegovom doprinosu za boljitak svih građana Republike Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close