Učili o marketingu i B2B poslovanju, ali i više nego zanimljivoj povijesti vinkovačkog kraja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 11. rujan 2016. u 19:01
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Brend je pogled na svijet i pomaže u kreiranju dodatne vrijednosti, a njegova trajnost je puno dulja nego običnog proizvoda, čuli su polaznici edukacija

Krešimir Delač, iz Simulusa u suradnji s PBZ-om, poslovni ekspert koji niz godina pruža edukacijske i savjetodavne usluge domaćim i stranim tvrtkama u području financija i razvoja poslovanja, s posebnim naglaskom na poslovnu (B2B) prodaju, održao je predavanje Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti?

Napomenuo je i da najviše opreza treba imati pri izboru kredita jer nisu svi jednako povoljni za svaku financijsku poteškoću te da banke redovito analiziraju poslovanje svojih klijenata. Prof.dr.sc. Aleksandar Durman s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu prezentacije Vinkovci, najstariji grad u Europi opisao je Vinkovce kao najstarije urbano naselje u kojem se u kontinuitetu živi više od 8300 godina. Na lokaciji koju arheolozi zovu “Tell tržnica”, Durman je 1977. godine pronašao nalaze starčevačke kulture koji datiraju iz 6300. g. pr. Kr., a na istoj je lokaciji pronađena i najstarija peć za pečenje keramike u Europi što je samo djelić bogate vinkovačke povijesne i kulturne baštine kojom se ugledni arheolog bavi. Karlo Stojčević iz RedPoint-a, ekspert u transformaciji brandova, brand dijagnostici i strateškom planiranju, izradi brand komunikacijskih platformi te diferencirajućih kreativnih taktika, prisutne je poduzetnike u sklopu edukacije Strateški marketing – stvaranje turističke destinacije uveo u vještine brendiranja. Demistificirao je temu strateškog marketinga, u nekoliko konkurentnih koraka pojasnio kako ostvariti navedeni cilj, a posebnu ja pažnju posvetio osnovnim dijelovima od kojih se sastoji svaki brend.

“Brend je pogled na svijet i pomaže u kreiranju dodatne vrijednosti, a njegova trajnost je puno dulja nego običnog proizvoda“, poručio je Stojčević.

Komentirajte prvi

New Report

Close