U Rijeci najavljene besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. studeni 2016. u 12:29
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Kako je istaknuo gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel dosadašnji veliki interes Riječana za ranije održane Poslovne uzlete bio je motivacijom za nastavak suradnje.

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak u Rijeci najavljen je Poslovni uzlet Primorsko-goranske županije i grada Rijeke koji će se u petak, 11. studenoga 2016., održati u prostorijama riječke Gradske vijećnice.

Kako je tom prilikom naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović mala i srednja poduzeća pokretačka su snaga hrvatskoga gospodarstva i njihov je razvoj ključan za gospodarsku stabilnost. „S obzirom da je naša namjera poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, manifestacije Poslovnog uzleta kreirane su upravo kao jedan od alata osnaživanja naših poduzetnika. Treći Poslovni uzlet grada Rijeke i Primorsko-goranske županije lokalnim će poduzetnicima omogućiti stjecanje kompetencija kojima mogu dodatno povećati tržišnu konkurentnost“, dodao je Šimatović.

Stoga će u sklopu najavljenog riječkog Poslovnog uzleta zainteresirani poduzetnici i obrtnici imati priliku usavršiti vlastite poslovne i poduzetničke vještine te iz područja novih tehnologija, marketinga i financija dobiti nova saznanja. Najavljene besplatne edukacije koje organiziraju Poslovni dnevnik, Grad Rijeka te Primorsko goranska županija koncipirane su kao cjelodnevni besplatni seminari i predavanja kroz koje će renomirani stručnjaci raznih profila prenijeti vlastita znanja i iskustva.

Kako je istaknuo gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, dosadašnji veliki interes Riječana za ranije održane Poslovne uzlete bio je motivacijom za nastavak suradnje. „Zajedno s Poslovnim dnevnikom nastojimo pomoći razvoju bolje gospodarske klime i posebno mi je drago što su ciljana skupina upravo mali i srednji poduzetnici. Rijeka je odavna poznata kao veliko industrijsko središte koje je prošlo razdoblje tranzicije ali su naši poduzetnici pokazali spremnost i želju za opstankom“, kazao je gradonačelnik. Dodao je i da je tema decentralizacije i razvojne uloge lokalnih zajednica, koja će se u petak u sklopu panel diskusije obrađivati u sklopu Uzleta Primorsko-goranske županije i grada Rijeke, od velike važnosti u ovom trenutku. „Treba promišljati o budućnosti i što sve trebamo i možemo pružiti ne samo postojećim, već i svim generacijama budućih poduzetnika, kao i njihovoj djeci“, zaključio je Obersnel.

Zlatko Komadina, župan Primorsko – goranske županije, je dodao da poticanje inicijativa vezanih uz rast i razvoj poduzetništva smatra sastavnim dijelom posla Županije. „Prošle je godine na području Primorsko-goranske županije poslovalo devet i pol tisuća poduzetnika čija je neto dobit utrostručena u odnosu na prethodno razdoblje te je paralelno s time zabilježen i porast zaposlenosti od pet posto. Naši poduzetnici pokazuju iznimnu održivost, fleksibilnost i mogućnost svladavanja svih tržišnih izazova. Iako i sami kroz djelovanje lokalne samouprave potičemo razvoj lokalnog gospodarstva, bili bismo brži kada bismo imali veće ovlasti, kao što bi nam i veća fiskalna snaga poslužila kao kvalitetan zamašnjak razvoja“, poručio je Komadina dodavši da je Poslovni uzlet postao platformom koja omogućava raspravu o aktualnim temama važnima za svaku županiju posebno.

Kako je napomenuto na kraju, Poslovni uzlet već se treću godinu za redom održava diljem Hrvatske s ciljem poticanja gospodarskog razvoja te promocije i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Dodatna važnost manifestacije leži i u činjenici da je postao idealnom prilikom za druženje, razmjenu iskustva s kolegama iz branše, kao i za i proširenje mreže poslovnih kontakata.

Detaljnije informacije o Poslovnom uzletu Poslovni uzlet Primorsko-goranske županije i grada Rijeke dostupne su na linku:

http://www.poslovni.hr/events/rijeka-2016

Na besplatne edukacije možete se prijaviti na linku:

http://www.poslovni.hr/sponzorirani/poslovni-uzlet-grada-rijeke-2016-319377

Komentirajte prvi

New Report

Close