U mjesec dana dug tvrtki smanjen 770 mil. kn

U veljači 11.349 blokiranih poduzetnika/FOTOLIA U veljači 11.349 blokiranih poduzetnika/FOTOLIA

Na godišnjoj razini broj poduzetnika koji ne raspolažu svojim računima 24% manji.

U mjesec dana broj blokiranih tvrtki pao je 3,7 posto, a dugovanja su smanjena za 770 milijuna kuna.

Pokazuje to statistika Financijske agencije za veljaču u kojoj je, kada su poslovni subjekti u pitanju, bilo 11.349 blokiranih što je na godišnjoj razini pad od gotovo 24 posto, a iznos njihovih nepodmirenih dugovanja u odnosu na isti mjesec protekle godine smanjen je za 23,9 posto ili 6,9 milijardi kuna. Među blokiranim poslovnim subjektima i u veljači su dominirali oni u blokadi dužoj od 360 dana, bila je riječ o 26.226 subjekata, što je udio od 71,9 posto, a na takve se poslovne subjekte odnosi i 81,7 posto ukupnog duga, odnosno nešto više od 18 milijardi kuna.

I dalje gotovo dvije trećine blokiranih poslovnih subjekata nijednog zaposlenog, a njihova dugovanja iznose 14,4 milijarde kuna, čine 65,3 posto iznosa ukupnih neizvršenih osnova za plaćanje. Broj građana s blokiranim računima na mjesečnoj razini porastao je za 3192, a ukupna dugovanja porasla za oko 330 milijuna kuna. Broj građana s blokiranim računima i njihova ukupna dugovanja su u odnosu na siječanj porasli za oko 1%, a na godišnjoj razini broj blokiranih je porastao za 10.392 ili za 3,3 posto, a dugovanja za 5,86 milijardi kuna. 

Komentari (5)
 • TORNOS
  TORNOS 15:09 22.4.2016.

  Totalitarizam, koji ti daje osjećaj slobode, upravo je najgori totalitarizam, tvrdi Laibach!!! Upravo stoga, kako piše Lilijana Stepančič, povodom izložbe Laibachovih umjetnika, njihovi eksponati su „mješavina, koja sadrži elemente nacizma,staljinizma i slovenske nacionalne mitologije, a svi su redom istrgani iz konteksta i ne dozvoljavaju fiksaciju značenja. Upravo zato ideološki elementi, koji se suprotstavljaju artikulaciji, postaju vidljivi !"

 • Kirin
  Kirin 10:36 22.4.2016.

  Tornos - nije da se ne slažem (Like) nego držim da su paralele malo pregrube kraj postojećih diskriminacijskih zakona! Mirišu mi na podjelu koje nam je svima preko glave! Volio bih proičitati rad (sam se spremam na isto). Poduzetnik sam, kažu uspješan, ali bez pregršta znanja i uličnog obrazovanja bio bih gladan! Svako dobro!

 • TORNOS
  TORNOS 8:44 22.4.2016.

  Kirin, vi očito niste poduzetnik. Moja pozicija je pozicija poduzetnika. Upravo zato sam i mogao razumjeti slovensku stručnjakinju za poduzetništvo koja je pokazala i ukazala na činioce izlaska poduzeća sa tržišta. Njeno ime je Ksenija Pušnik, a njena monografija , odnosno doktorska disertacija iz 2008 godine u slobodnom prijevodu zove se:Činioci istupa poduzeća sa tržišta na primjeru Slovenije.
  U toj studiji, na osnovu teorije o poduzetništvu objašnjeni su činioci i razvijen tipovi izlaska poduzeća sa tržišta. Ovo što je kod nas zakonska i sudska praksa razvila, oslonivši se na zakone koje spominjem, i sa kojim zakonskim odredbama ih uspoređujem , upravo je onako kako tvrdim!!!!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!