U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zabilježen najveći pad nezaposlenosti

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 26. travanj 2017. u 11:50
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Da Bjelovarsko-bilogorska županija s Poslovnim dnevnikom njeguje dugogodišnju suradnju, potvrdio je župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs.

Poslovni uzlet Bjelovarsko – bilogorske županije, održan u srijedu u Bjelovaru, okupio je brojne poduzetnike i obrtnike. Nastavak je to niza diljem Hrvatske održanih edukativnih manifestacija kojima Poslovni dnevnik kao organizator promiče malo i srednje poduzetništvo jer se taj sektor smatra kapilarnim sustavom hrvatskog gospodarstva. Još jedna od ciljeva koji se Poslovnim uzletima nastoji ostvariti je i promjena negativne percepcije o poduzetnicima koja se stvorila u javnosti.

Njihov je značaj u ukupnoj gospodarskoj slici od iznimne važnosti, kao i njihova uloga u stupnju razvoja svakog društva, istaknuo je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. „Prije četiri godine pokrenuli smo projekt namijenjen promociji i edukaciji malog i srednjeg poduzetništva koji je s vremenom postao snažnim alatom u povećavanju šansi da poduzetnici svoja znanja i vještine podignu na razinu kojom će biti konkurentni ne samo na domaćem, već i europskom tržištu. Naša je nastojanja među prvima prepoznala upravo Bjelovarsko – bilogorska županija stoga je zadovoljstvo danas biti ovdje“, dodao je.

Da Bjelovarsko – bilogorska županija s Poslovnim dnevnikom njeguje dugogodišnju suradnju, potvrdio je župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs. „U recentno vrijeme najveći pad nezaposlenosti u Hrvatskoj zabilježen je u našoj županiji, kao i najveći porast investicija – većinom vezanih za drvnu industriju. Hrvatska drvna industrija sve više izvozi što je dokaz da imamo kvalitetne i tražene proizvode. Imamo sve uvjete za napredak, a pred nama je pronalazak odgovora na pitanje kako postati još konkurentnijima. Županija može i treba biti partner svim našim gospodarstvenicima u ostvarenju njihovih ciljeva“, poručio je župan prilikom otvorenja Poslovnog uzleta. 

Komentari (5)
Pogledajte sve


Ovo je istinita situacija iz realnog zivota koji se nije promjenio. Tako to u realnosti funkcionira u HRV.

Nazalost ovo je ziva istina. Jos kad bi se malo procesljalo gdje je zaposleno prvo i drugo koljeno vecine politicara.

Sto se tice nezaposlenosti, naravno da je smanjena kad su autobusi za Njemacku puni.

Kolega sa studija iz Bjelovara nakon medicine (redovan student, doktorirao, s prosjekom ocjena iznad 4,50) je zelio nastaviti raditi u rodnom gradu specijalizaciju. Naravno da ju nije dobio jer tadasnja ravnateljica, saborska zastupnica HDZ Karmela Caparin ju je dodjelila drugom koji je 2 godine duze studirao sa smjesnim prosjekom. Covjek se zalio a tadasnji sef upravnog vijeca i zupan ja bio ovaj smjesni lik Bajs koji mu je rekao: “mi ne trazimo kvalifikacije, nama su dovoljne minimalne kvalifikacije i onda izaberemo onoga tko nam odgovara”. Tadasnji sef kirurgije je bio dr. Diklic, lik kojem je oduzeta licenca poznat po zaposljavanju svog sina kao med. tehnicara “da vise ne pljacka kioske i radi piz..arije”. Ovo je istinita situacija iz realnog zivota koji se nije promjenio. Tako to u realnosti funkcionira u HRV.


Opet plaćeni članak o važnosti županije (kao ustroja) i niš koristi župana! Da bezveznjaka sa slike nema bilo bi sve bolje, a troškovi manji!

Kada imas nula kredibiliteta mozes objavljivati svasta. Nemas sto izgubiti.

Tamo su dobri i sposobni ljudi, ali prometna izolacija – je učinila svoje………

New Report

Close