U Beču na konferenciji HTI predstavit ćete projekt COSME 2016. o privlačenju turista u EU?

Autor: Maria Mrvelj , 28. veljača 2016. u 22:00
Carlo Corazza, direktor Ureda za turizam, nove i kreativne industrije EK

Carlo Corazza kao cilj navodi predstaviti različite tipove turističkih proizvoda, kao što su kulturni, ekogastronomski, …

Planiramo promovirati transeuropske turističke proizvode, te business-to-business ponude tijekom internacionalnih letova. Objektivni plan je pomoći europskom biznis sektoru, malom i srednjem poduzetništvu, sve u svrhu privlačenja većeg broja turista iz zemalja trećeg svijeta.

Cilj je predstaviti različite tipove turističkih proizvoda, kao što su kulturni, ekogastronomski, biciklistički, zdravstveni ili wellness turizam. Ovaj pothvat bi stvorio nove uvjete za bolje identificiranje komplementarnosti među europskim operaterima koji žele doprijeti do ciljanih zemalja i na taj način unaprijedio fleksibilnost partnerstva prema business-to-business prilikama.   

Kako planirate unaprijediti kompetitivnost turističkog sektora u zemljama trećeg svijeta?  
Kako bi privukla nove investicije radi bržeg rasta EU mora ojačati kompetitivnost svog turističkog sektora i povećati broj putnika sa prekooceanskih tržišta, kao što su Kina, Amerika, Indija ili Brazil.  Parlament je pozdravio nove mjere za povećanje broja putnika iz ključnih prekooceanskih zemalja. To izvješće zahtijeva od Europske komisije povećanje budžeta za promociju i potporu turističkom sektoru. 

Hoćete li povezati turističke sektore u svim zemljama članicama tako da ostvarite jedinstvenu mrežu za turiste u Europskoj uniji?  
Već navedene aktivnosti bit će dobra prilika za turističke destinacije. Europska unija podržava lokalne inicijative za unaprjeđenje turizma, ali nema dovoljno ovlasti za harmonizaciju sektora. Naša uloga je da pomognemo državama članicama pri postizanju bolje kooperacije, olakšavanju razmjene praksi i pomoći biznisu da postane kompetitivniji.  

Komentirajte prvi

New Report

Close