Tvrtke stagniraju bez novih kreativnih tehnika

Autor: Marta Duić , 22. studeni 2016. u 21:59
Rik Spann, profesor fakulteta Nyenrode

Na konferenciji u organizaciji Podravke jedna od tema Disneyevo upravljanje.

Kreativnost i inovativnost danas dolaze s raznih strana, od glazbe koja nas uči kako uravnotežiti elemente do Disneyeva kreativnog procesa koji olakšava pronalazak poslovnih rješenja bez kojih korporacije stagniraju.

Rik Spann, profesor fakulteta Nyenrode, radi na povezanosti glazbe i inovacija. "Svjetovi glazbe i inovacija upoznaju jedni druge na svim razinama. Inovacija se danas temelji na načelima poput kibernetike, složenosti, samoupravljanja", objašnjava Spann, koji će govoriti i na Podravkinoj konferenciji "Znanje u fokusu" sutra u Zagrebu. Kako tvrdi, djela Bacha i Mozarta pokazuju korporacijama kako uravnotežiti racionalne i iracionalne elemente.

"Usporedba razlika između klasičnog orkestra i jazz comba baca novo svjetlo na pitanja vezana uz inovacije, dizajn i preslaganje korporacija. Načela iz timskog rada i improvizacija u rock i jazz sastavima pokazuju nove načine rada koji se bave prilagodbom hijerarhijske organizacije koristeći stvaralačku moć pojedinca", kaže Spann. Disneyev proces koristi se za iznalaženje optimalnih rješenja. Većina problema proizlazi iz situacija u kojima postojeća rješenja ne rješavaju nove situacije, a Disneyev proces može imati ključnu ulogu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close