Tri načina da postanete nezamjenjivi na poslu

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2014. u 12:47
Foto: Thinkstock

Ono što vas čini nezamjenjivim na poslu zapravo nisu vaše vještine niti iskustvo, nego VI sami.

Unatoč staroj tvrdnji da je svatko zamjenjiv i činjenici da je netko vrlo vjerojatno i ovoga trenutka spreman da uskoči na vaše radno mjesto, postoje načini da u svom poslu postanete jedinstveni, a vašoj tvrtki i timu apsolutno ključni.

Ono što vas čini nezamjenjivim na poslu zapravo nisu vaše vještine niti iskustvo, nego VI sami. U vrijeme kada se strahuje da bi roboti mogli zamijeniti ljude, trebate dokazati da možete pružiti ono što niti jedan stroj nikada neće biti u stanju.

Koja su tri načina da postanete nezamjenjivi donosi Lily Zhang iz themuse.com-a:

1. Povezivanje
Razlika između dobrog i odličnog zaposlenika je povezivanje i komunikacija. Upamtite da je vrijeme provedeno sa kolegama i klijentima dobro provedeno vrijeme.

2. Rješavanje problema
Ukoliko želite biti nezamjenjivi, potrebno je da vas i drugi takvima vide. Zbog toga, trebate biti odlučni u rješavanju problema, a ne upirati prstom. Preuzmite inicijativu i bacite se na posao.

3. Usavršite se
Ukoliko imate nešto čime samo vi baratate najbolje, nešto što nitko nema osim vas, ne libite se to pokazati na poslu. Zamislite to kao svojevrsnu „supermoć“ koja vas čini jedinstvenim.

Komentirajte prvi

New Report

Close