Titanik je nepotopljiv brod

Autor: Promo , 06. srpanj 2018. u 11:55
FOTO: GettyImages

U vrijeme kada je izgrađen Titanik, smatralo se da je to najbolji, najveći i najsigurniji brod ikada napravljen. Čak se i tvrdilo da je toliko dobar da će taj primat zadržati još jako puno godina.

Priču oko toga kako je Titanika završio jako dobro znamo.

Ali ono što ne znamo i ono što nismo naučili je lekcija da NE POSTOJI najbolje, najveće i NAJSIGURNIJE rješenje.

  • Pred 30 godina, mogli ste zakupiti školsku dvoranu i regrutirati tisuće sljedbenika i investitora u najbolji biznis – financijska piramida…
  • Pred 10 godina, mogli ste opalite nekoliko Adwords oglasa i bili ste baja u svojoj tržišnoj niši…
  • Pred 5 godina, mogli ste redovito škljocati selfije i bili ste baja na Instagramu…
  • Pred 3 godina, mogli ste napraviti se*y facebook aplikaciju i bili ste baja jer imate milijune followera…

… i onda je svaki od tih servisa, kanala, ideja ili kako god da ih nazvali naišao na svoju “santu leda”. 

Mnogi su se u kontaktu s “hladnim ledom” razbili i potonuli, a oni koji su ostali dalje ploviti PROMIJENILI SU SMJER ili USPORILI SVOJ PUT!

Nema biznisa koji se kroz vrijeme nije promijenio te nema tog prodajnog kanala koji će biti najbolji, najveći i NAJSIGURNIJI zauvijek.

Ukratko – uvijek imajte plan b, uvijek!

Jednom kad voda počne nadirati, jednom kad se brod nekontrolirano zaljulja, jednom kad izgubite dva-tri najbolja mornara, jednom kada se pored vas pojavi veći-brži-jeftiniji brod, bolje vam je da imate plan b, nego da se u tom trenutku čudite “odakle sad ova santa leda?” ili uvjeravate "nema sante leda ispred nas!".

  Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. GDPR je bila jedna od tih santi za koju smo znali da stoji ispred nas i da je potrebno napraviti mnoge promjene. Danas, tisuće i tisuće poduzetnika ignoriraju dotičnu “santu leda”, neki pramcem razbijaju “led”, neki su se očešali uz “santu”, a neki su dovoljno rano zaokrenuli kako bi “santa leda” samo prošla pored njih.

p.p.s. Prijavite se ne dnevni newsletter Business Klinike (https://business-klinika.com/bk-newsletter/) i uvijek imajte pravovremeno rješenje za “sante leda” i plan b. 

 

New Report

Close