Susret graditelja obrtničke komore

Autor: Poslovni dnevnik , 03. ožujak 2015. u 21:59
Foto: R. Antić/PIXSELL

Gosti susreta bit će predstavnici Europske konfederacije graditelja.

U Zagrebu će se danas održati stručni skup "Susret graditelja" Hrvatske obrtničke komore kojeg organizira Ceh graditelja HOK-a.

Kako najavljuju iz Komore, ovogodišnji skup obilježit će dvije teme: stanje i perspektive u sektoru graditeljstva i provedba energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Gosti susreta bit će predstavnici Europske konfederacije graditelja – European Builders Confederation (EBC) – Patrick Liébus (predsjednik) i Fernando Sigchos. U prvom dijelu skupa održat će se panel na kojem će, uz predsjednika Ceha graditeljstva HOK-a, Karla Kabelku, sudjelovati i predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, HUP-a i HGK.

Na panelu će se obraditi trenutačna situacija u sektoru, novi Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, inspekcijske kontrole te provedba zakonske regulative, kao i cijene građevinskih usluga i problematika javne nabave. U drugom dijelu skupa također je predviđen panel, na kojem će se razmotriti Program energetske obnove stambenog fonda, prije svega obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Pokrovitelj Susreta graditelja je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close