Stručni simpozij PASSIVHAUS: Iskorak u održivu gradnju

Autor: Objava za medije , 22. travanj 2014. u 11:58
Foto: www.croenergo.eu

Cilj simpozija je stručnoj graditeljskoj i arhitektonskoj javnosti približiti koncept održive gradnje kao bitne odrednice u razvoju štedljivog i konkurentnog gospodarstva.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na hrvatsko-njemački stručni simpozij na temu "PASSIVHAUS – iskorak u održivu gradnju" s gostovanjem uvaženog prof.dr. Wolfganga Feista, pionira koncepta pasivne kuće, osnivača i direktora PassivHaus Instituta iz Darmstadta u Njemačkoj te znanstvenog voditelja studijske grupe za troškovnu učinkovitost pasivnih kuća, koji će se održati 15. svibnja 2014. godine u smaragdnoj dvorani hotela Regent Esplanade.Cilj simpozija je stručnoj graditeljskoj i arhitektonskoj javnosti približiti koncept održive gradnje kao bitne odrednice u razvoju štedljivog i konkurentnog gospodarstva, kako bi se kroz zajedničke napore edukacijom stručne javnosti u Hrvatskoj u konačnici približili krajnjem cilju projekta energetske obnove Vlade Republike Hrvatske, a taj je poboljšanje životnog standarda čovjeka kroz manju potrošnju energenata, zaštitu okoliša te kvalitetnijeg stanovanja.

Prof.dr. Wolfgang Feist idejni je začetnik koncepta pasivne kuće te tvorac prve takve sagrađene u Darmstadtu u Njemačkoj, osamdesetih godina 20. stoljeća. Od tada se bavi razvojem kuća koje su praktički neovisne o uvezenim izvorima energije i mogu se potpuno opskrbiti energijom iz obnovljivih izvora. Kao osnivač i voditelj PassivHaus instituta razvija rješenje za gradnju održivih objekata, ali isto tako i sanaciju postojećih objekata, po principima održive gradnje, uz pomoć pasivnih konstrukcijskih rješenja i elemenata, bez obzira u kojem se klimatskom podneblju one nalazile.

Caparol Hrvatska dio je globalne DAW grupacije koja je tržišni lider u segmentu građevinskih boja, fasadnih sustava i drugih građevinskih materijala u Njemačkoj, Austriji i Turskoj, a treća najveća tvrtka u ovom poslovnom području u Europi. Neosporni je lider u kvaliteti i inovacijama unutar svog industrijskog sektora. Od svog osnutka, strategija tvrtke je održati beskompromisnu kvalitetu i standard s naglaskom na vrhunske i ekološki prihvatljive i održive proizvode koji ne štete zdravlju. Kako bi opravdali poziciju predvodnika u svojoj grani industrije, Caparol stavlja dodatni naglasak na istraživanje i razvoj proizvoda, kako na znanstvenoj razini tako i u praktičnoj primjeni, na čemu surađuje sa renomiranim dobavljačima i institucijama. Brojnim edukacijama i aktivnostima koje provodimo u sklopu udruženja poput Saveza za energetiku Hrvatske, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, u suradnji sa Arhitektonskim fakultetima u Hrvatskoj, komorama ovlaštenih arhitekata i građevinara te brojnih regionalnih udruga posvećenih energetski učinkovitoj gradnji (IRENA, REGEA…) pripomažemo podizanju razine znanja i svijesti investitora, izvođača te ostalih sudionika gradnje, kao i krajnjih korisnika po pitanju energetski učinkovite i održive gradnje. S tim ciljem smo se odlučili i na organizaciju ovog simpozija.

Dio simpozija predviđen je za panel diskusije na kojima će arhitekti i projektanti, kako iz Hrvatske tako i regije, sa prof.dr. Feistom i ostalim predavačima, moći prokomentirati problematiku i izazove sa kojima se susreću kada se pred njih postavi zahtjev projekta koji počiva na načelima održivosti. Svoju prijavu na stručni simpozij možete izvršiti putem sljedeće poveznice. Izvorni članak pročitajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close