Steći iskustvo u uspješnoj i renomiranoj firmi za mene je pravi izazov

Autor: Marta Duić , 05. prosinac 2015. u 11:04
Apsolventica grafičkog fakulteta usvaja praktična znanja/Marko Lukunić/PIXSELL

Dati šansu mladome čovjeku da nauči raditi i da se iskaže u radu osobina je dobrog poslodavca, kažu u Croatia zdravstvenom osiguranju.

Lana Posarić, apsolventica diplomskog studija Grafičke tehnologije na smjeru dizajn grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu od rujna je dio kolektiva u Croatia zdravstvenom osiguranju. Croatia zdravstveno osiguranje je tvrtka kćerka Croatia osiguranja i kao takva promiče vodeće vrijednosti matične kuće.

Kako kažu iz tvrtke, poštujući tradiciju, znanjem, inovativnošću i najsuvremenijim tehnologijama štite svoje ljude i vrijednosti koje stvaraju za sigurnost i dobrobit cijelog društva. "S obzirom na naše iskustvo dužnost nam je pomoći onima koji ga žele učiniti boljim. Posebno smo senzibilizirani brigom za mlade koji su u vrlo nepovoljnom položaju na tržištu rada, a kada se pri tome još radi o osobama s invaliditetom i bez radnog iskustva onda je njihov položaj znatno nepovoljniji. Zato smo prepoznali značaj ovog projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva rada već prošle godine i podržali ga aktivnim uključenjem mladih osoba sa invaliditetom u naš kolektiv. Dati šansu mladome čovjeku da nauči raditi i da se iskaže u radu osobina je dobrog poslodavca, a dati tu šansu osobi s invaliditetom treba postati odgovornost svakog poslodavca kod nas kao što je to u Europi˝, kaže Maja Tucaković, rukovoditeljica Odjela za pravne poslove i upravljanje ljudskim potencijalima u Croatia zdravstvenom osiguranju.

Posarić je od studentskih obveza ostao još samo diplomski rad, tako da će dok ne diplomira biti dio radnog kolektiva Croatia zdravstveno osiguranja. Kako kaže, za projekt je slučajno saznala preko medija na web stranici udruge 'Zamisli'. "Moja kolegica s Grafičkog fakulteta koja je također sudjelovala u tom projektu prošle godine ispričala mi je kako je to bilo vrlo poučno iskustvo za nju te da je tako usavršila svoja znanja i vještine. Tada sam pomislila zašto to ne bi pokušala i ja", otkrila nam je Lana Posarić svoje motive prijave na projekt. Posarić kaže kako je kroz studiranje otkrila čime bi se najviše voljela baviti – uređivanjem časopisa i promotivnih materijala za neku tvrtku ili biti grafički urednik, a ovaj posao joj pruža mogućnost da se u tome usavrši.

"Steći iskustvo i to u tako uspješnoj i renomiranoj firmi, kao što je Croatia zdravstveno osiguranje, za mene je bio pravi izazov. Vjerujem da ću kroz projekt steći iskustvo koje mi je neophodno i koje zlata vrijedi kao što i samo ime projekta govori", poručuje Posarić. Kako tvrdi, za nju je ovo idealna prilika da svoja do sada stečena znanja i vještine kroz školovanje isproba i usavrši u praksi. Ovo joj nije prvo radno iskustvo, naime iza nje je već praksa u Kozmu gdje se bavila grafičkom obradom fotografija za katalog. Ovdje u CZO-u radi u sektoru Prodaje na različitim poslovima, vezanim uz marketing i edukaciju. "Najprije sam prošla trodnevnu edukaciju o proizvodima Croatia zdravstvenog osiguranja. Nakon toga sam se aktivno uključila u poslove vezane za web administraciju, grafičke prijedloge, kao i ostale poslove u sektoru. Koristim svoj laptop za rad zbog posebnih programa koji služe za promotivne materijale, kao što je Adobe paket˝, pojasnila je Posarić.

Dnevni radni zadaci poput grafičke izrade bannera za Google AdWords oglašavanja, prijedlozi za izradu letaka i plakata za proizvod Best Doctors Plus te obrada anketa kao i administriranje u web shopu samo su mali dio onog što Posarić radi u CZO-u. Baš kao i svi ostali djelatnici, i ona radi puno radno vrijeme te ističe kako joj nije nimalo naporno. "Uz organizaciju i ugodnu atmosferu vrijeme brzo prođe. Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji u tvrtki brzo sam se snašla i uklopila u radnu sredinu. Ipak teoretska znanja su jedno, a praksa nešto sasvim drugo. Dobro sam se snašla i mogla bi raditi u ovakvom radnom kolektivu i kasnije. Radna sredina i atmosfera u kolektivu je ugodna, a kolege su pune razumijevanja", kaže Posarić.

Kako kaže, kolege su je odlično prihvatili, a njihov odnos nije samo poslovan nego i prijateljski. "Komuniciramo bez problema, rekla bih da nitko ne radi razliku kada su u pitanju osobe s invaliditetom. Zadovoljna sam i trudim se obavljati poslovne zadatke maksimalno profesionalno. Do sada sam dobila samo pohvale pa mislim da je zadovoljstvo obostrano", zaključila je Posarić.  I poslodavci za Posarić imaju samo riječi hvale, a uz nju u radnom kolektivu imaju tri zaposlene osobe sa invaliditetom koji rade na različitim poslovima – jednu u liječničkoj Asistenci, a druge dvije na administrativnim poslovima.

"Odlično su se asimilirale u našu radnu sredinu i postale su pravom smislu riječi sastavni dio kolektiva i ravnopravni su sa ostali zaposlenicima unutar tvrtke. Mi u CZO-u ne radimo razliku između zaposlenika sa invaliditetom i ostalih zaposlenika, pa smo i Lanu aktivno uključili u različite projekte. Lana se odlično uklopila u našu radni kolektiv u kojem smo ju svi prihvatili kao ravnopravnog člana naše male zajednice. Pravo nam je osvježenje sa svojim entuzijazmom i kreativnošću , a svojim osmjehom i vedrim duhom nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Možemo samo reći sa smo sretni što imamo takvu osobu u našoj sredini, pa makar i na kratko vrijeme", kažu iz CZO-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

…bla..bla….bla….KOLIKA JE PLAĆA?

Plaćeni članak!? Jadnica!

New Report

Close