Spajalica spaja udruge i kompaniju na dobrobit svih

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Za pruženu podršku Ina je primila zahvalnicu udruga

Društvena odgovornost pozicionirana kao jedno od temeljnih načela poslovanja naftne kompanije.

Ina je kompanija s više od 50 godina tradicije dobre suradnje sa zajednicama u kojima posluje. Pri izboru projekata i organizacija koje podupiru u Ini ističu kako se vode kriterijem visokog stupnja korisnosti za društvo. Orijentirani su, kažu, na poticanje izvrsnosti kroz podršku obrazovanju i inovacijama te sudjeluju u humanitarnim akcijama i projektima, posebno onima usmjerenima na najugroženije skupine.

"Ulažemo u kulturu, sport i projekte koji promoviraju zaštitu zdravlja i okoliša. Ponosimo se programima za mlade talente poput Growwwa i Freshhha te Junior Freshhha, za koji su prijave upravo u tijeku", naglašavaju iz vodeće hrvatske naftne tvrtke, ujedno i jednog od najvećih poslodavaca. U tom kontekstu prioritetom izdvajaju i zaštitu i sigurnost svojih zaposlenika, kao i izvođača i dobavljača, te sustavno upravljanje zaštitom okoliša.  "Zahvaljujući brizi za zaposlenike, već pet godina u nizu nositelj smo certifikata Poslodavac Partner", ponosni su u Ini. U nizu svojih aktivnosti izdvajaju Projekt "Spajalica", koji je upravo proslavio prvi rođendan, a koji je dio šire inicijative "Prostor za vaše ideje" putem koje je Ina odabrane nekorištene nekretnine ustupila udrugama i pojedincima koji doprinose kvaliteti života i društvenom razvoju zajednice.

Tako u Ininoj zgradi u Medulićevoj 34 u Zagrebu od rujna 2015. godine stanuje pet udruga, a njihov prostor u Sesvetama koristi udruga Krila – terapijsko jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. U rujnu ove godine predstavljeno je i novo vanjsko jahalište koje je u Sesvetama izgradila Ina s partnerima kroz akciju "Dodajmo još jedno pero u njihova Krila". Tim projektom, ističu u Ini, udruge su dobile adekvatan prostor za rad, a Ina postala pionir u Hrvatskoj u području društveno odgovornog upravljanja nekretninama, za što je dobila i vrijedna priznanja. Tijekom 2014. Ina je pokrenula program Zeleni pojas, kroz koji sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.  Na ovogodišnji natječaj pristigle su im rekordne 222 prijave te je odabrano 17 pobjedničkih projekata kojima će Ina pružiti potporu u realizaciji te ih sufinancirati u ukupnom iznosu od 340.000 kuna, a njihovu provedbu podržati Inin Klub volontera.

Po prvi puta ove su godine jedan projekt odabrali fanovi Inine Facebook stranice. Svoj Klub volontera Ina je osnovala 2011. s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Klub danas broji 737 članova, a članstvo se povećava iz godine u godinu. U 2015. Klub je odradio ukupno 9880 sati korporativnog volontiranja u gotovo svim krajevima Hrvatske pri čemu su pomagali djeci, starijima i nemoćnima, socijalno ugroženima, zapravo, svima kojima je pomoć bila potrebna.  Sami ili u sklopu zajedničkih akcija sudjelovali su i u brojnim akcijama čišćenja podmorja, pošumljavanja, uređivanja zapuštenih površina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close