Socijalno poduzetništvo najesen

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. srpanj 2016. u 21:59
Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić/R. Anić/PIXSELL

Za novac iz EU-a građani će prijavljivati projekte iz agrara, obrtništva…

Od jeseni počinje program socijalnog poduzetništva finaciran iz Europskog socijalnog fonda, najavila je ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić u četvrtak u Osijeku nakon sastanka s osječko-baranjskim dožupanom Draganom Vulinom.

 Zahvaljujući novom modelu financiranja građani će prijavljivati projekte iz sektora poljoprivrede, obrtništva ili malog poduzetništva što bi trebala biti dodatna motivacija mladima da svoje mjesto na tržištu rada potraže unutar granica Republike Hrvatske. Iz EU fondova će se osigurati 8 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju i 23 milijuna kuna za realizaciju projekata, dok će se odobrenim projektima 30 posto iznosa isplaćivati unaprijed.

Tako će korisnici, pravne osobe, udruge i zadruge raspolagati sredstvima za rad što bi trebalo zaustaviti negativni trend povećanja nezaposlenosti. Osječki je župan s ministricom Šikić razgovarao i o usklađivanju obrazovnog sektora s potrebama na tržištu rada te najavio otvaranje novih studija arhitekture, stomatologije i socijalnog rada na osječkom Sveučilištu jer su ta zanimanja na ovom području detektirana kao deficitarna.

Komentirajte prvi

New Report

Close