Sisačko-moslavački župan: Ljudski potencijal su temelj na kojima gradimo budućnost

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 29. rujan 2017. u 15:26
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Upravo je optimizam ono što gospodarstvenici sa područja Sisačko – moslavačke županije trebaju, složio se župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Na proizvodnju i izvoz orijentirana Sisačko – moslavačka županija u petak je bila domaćinom Poslovnog uzleta, edukativnog projekta Poslovnog dnevnika koji četvrtu godinu za redom u prvi plan postavlja malo i srednje poduzetništvo.

Kako je naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, radi se o prilici da se na konstruktivan način progovori o problemima koji muče ovaj sektor, ali i načinu da se proširi optimizam. „Dajemo i priliku lokalnim vlastima da predstave razvojne planove i svi su pozvani da se uključe“, poručio je.

Upravo je optimizam ono što gospodarstvenici sa područja Sisačko – moslavačke županije trebaju, složio se župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić. „Prije 30-ak godina bili smo jedno od najrazvijenijih područja u Hrvatskoj. Imali smo mnoštvo velikih kompanija, ali dolaskom tržišne ekonomije ti giganti nisu uspjeli opstati. Dodajmo tome i kasnija ratna stradanja te globalnu ekonomsku krizu i sasvim je jasno zašto je naše gospodarstvo u jednom trenutku dosegnulo dno. Rafineriju i Petrokemiju, kao i nekoliko drugih kvalitetnih kompanija, stoga želimo očuvati“, rekao je Žinić.

U novom poglavlju i daljnjem gospodarskom razvoju komparativne prednosti Sisačko – moslavačke županije su geografski položaj, dobra infrastruktura te veliki broj poslovnih zona, nastavio je. „Jednako je važan i ljudski potencijal i to su temelji na kojima gradimo budućnost. Pozitivan podatak je što smo prva županija po povlačenju sredstava iz fondova EU, a posljednjih godina smo u vrhu i kada se govori o vanjskoj trgovinskoj razmjeni. Bitno je ugraditi dozu optimizma i time poduzetnicima dati poticaj da ustraju u svom radu“, poručio je župan u svom uvodnom obraćanju. 

Komentari (4)
Pogledajte sve


Župan nije dorastao ni funkciji ni trenutnom stanju u županiji !!!

ni gradonačelnica nije ništa bolja, štoviše

nakon svega što je uništeno u toj županiji, jedino su im ljudi i ostali kao potencijal

Opet profano trkeljanje još jednog uhljeba!

New Report

Close