Sherif grupa je prisutna na tržištu Bliskog istoka, kako posao tamo funkcionira, koliko ste zadovoljni?

Autor: Marta Duić , 16. prosinac 2014. u 22:00
Amor Baraković, Sherif grupa

Amor Baraković zadovoljan je s poslom na Bliskom istoku jer nema problema s naplatama što pojednostavljuje poslovanje.

Mi smo i više nego zadovoljni poslom u toj regiji, to je tržište na kojem nema problema s naplatama i poslovanje je zbog toga mnogo jednostavnije i lakše.

Dugi niz godina smo prisutni na tom tržištu tako da smo se uspješno proširili i na tržište Dalekog istoka i sveukupno poslujemo s 40 zemalja. Najveći problem je okolina i sustav naplate u našoj zemlji, a ne na vanjskim tržištima. 

Kako komentirate to što su investitori s Bliskog istoka zainteresirani za otok Vir?
Glavni razlog je sigurno ljepota naše zemlje i privlačnost naše obale. Zbog svog poslovanja sam u stalnom kontaktu s  mnogim općinama, županijama i gradovima tako da znam svu problematiku s kojom se suočavaju. I ostali dijelovi naše zemlje mogli bi biti privlačni stranim investitorima samo da se malo prilagode i postave se drugačije.  

Što možemo učiniti da interes postane još veći?
Mislim da su adminstrativne barijere s kojima se suočavaju poduzetnici glavni problem. Primjerice, imamo nove izmjene u zakonu o gradnji, ali one i dalje nisu potpuno na strani poduzetnika. Doista je teško prikupiti adekvatnu dokumentaciju koja je potrebna za određene natječaje, bilo da su naši ili strani. Trebalo bi uvesti pravilo kakvo već postoji za prednost trudnica na šalterima, mislim da bi tako i poduzetnci trebali imati prednost pri obavlajnju svojih birokratskih poslova. Već bi tim malim iskorakom svima nama bilo jednostavnije. Što se tiče samog privlačenja većeg broja investitora mislim da bi gradovi i općine trebali napraviti prilagodbe prostornih planova. To bi svakako privuklo veći broj zainteresiranih strana.  

Komentirajte prvi

New Report

Close