Šest uspješnih hrvatskih kompanija dobilo priznanja

Autor: Marta Duić , 17. studeni 2016. u 22:00
Tomislav Mihetec, Hangar 18/D. Višnjić/PIXSELL

Najbrže rastuće tehnološke tvrtke srednje Europe.

U srijedu su na okupljanju Deloitte Private kluba dodIjeljena priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama koje su se plasirale na Deloitteovu listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe.

Ove godine po broju uspješnih prednjači Poljska, a domaći laureati su tvrtke Gauss, Rimac automobili, Axilis, Telum, Hangar 18 i Serengeti. Kroz panel diskusiju s Gordanom Kožuljem, menadžerom Deloittea pobjednici su pojasnili kako danas postati i ostati uspješan u svijetu tehnoloških tvrtki. Tomislav Mihetec, tehnički savjetnik direktora tvrtke Hangar 18 otkrio je kako ove godine privode kraju ciklus otvaranja regionalnih tržišta, a sljedeće na što ciljaju je Srednja Europa.

˝Krajem veljače idemo u Barcelonu na jedan od najutjecajnijih sajmova modernih tehnologija i nadamo se da će nam to otvoriti nova tržišta i izvan Europe, posebice Južnu Ameriku. S našim partnerima u Kini imamo odlične odnose i radimo na razvoju i proizvodnji, a preko njih imamo pristup najnovijim tehnologijama jer su oni na izvoru. Težimo tzv. affordable premium, točnije da u financijski prihvatljive okvire uspijemo utrpati gadgete koji se inače nalaze na daleko skupljim telefonima. U kontekstu naručitelja telefona iz Kine, mi smo i dalje mala tvrtka što nam je prednost jer na ovom našem tržištu nemamo konkurenciju. I baš zato što smo mala tvrtka možemo brzo promijeniti  model, i možemo se prilagoditi specifičnom kupcu˝, poručuje Mihetec.

Komentirajte prvi

New Report

Close