Ruka pomoći narodu ugroženom poplavama

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Volonterske akcije organizirane su i u suradnji sa školama, udrugama i institucijama

Uz brigu o zaštiti okoliša i prirodnih resursa, spremno reagiraju i u hitnim situacijama.

U sklopu aktivnosti vezanih uz društvenu odgovornost Končar surađuje sa širokim krugom dionika, prije svega u okruženju u kojem djeluje na nacionalnoj razini, te u inozemstvu gdje izvozi više od polovine vrijednosti godišnje proizvodnje, poručuju iz ove kompanije. "Društveno odgovorno poslovanje, kao dio svakodnevnih aktivnosti obuhvaća velik broj dionika, a poseban naglasak stavlja na brigu o čovjeku, okolišu i svim segmentima vezanim uz zaštitu i očuvanje prirodnih resursa, kao i na suradnju sa zajednicom.

Obrazovanje i stručno osposobljavanje zaposlenika, osiguranje sigurnih radnih uvjeta i zdravstvena preventiva vrlo su važni elementi u poslovanju", poručuju u ovoj kompaniji. Prisutna je, napominju, i stalna briga o racionalnom korištenju prirodnih resursa, smanjenju štetnih utjecaja na okoliš. Njihovi proizvodi, tvrde u Končaru, potiču i osiguravaju siguran rad postrojenja u koja se ugrađuju, a posjeduju dokaze o sukladnosti s najstrožim zahtjevima kupaca u svim klimatskim okruženjima. Zbog toga se posebna briga vodi o kvaliteti materijala i dijelova koji se ugrađuju, kao i cijelog procesa proizvodnje i kontrole kvalitete. U suradnji s društvenom zajednicom potpomažu se mnoge aktivnosti, prije svega vezane uz mlade te udruge kojima je potrebna pomoć za ostvarivanje društveno-korisnih programa.

"Očuvanju kulturno-povijesne baštine doprinosi se financiranjem vrijednih projekata, ali i promocijom u inozemstvu kroz tematske kalendare, poslovna i promotivna izdanja i reklamne poklone temeljene na našoj tradiciji i kulturi. Jedna od takvih aktivnosti je i kalendar za 2016. na temu 'Hrvatski znanstvenici, izumitelji i istraživači' koji su svojim radom doprinijeli razvoju tehničkih i prirodnih znanosti i primjeni raznih izuma u svakodnevnom životu", vele u Končaru.

U svoje slobodno vrijeme organiziraju se aktivnosti volontiranja. Jedna od najvećih akcija bilo je uklanjanje šteta posljedica katastrofalne poplave u istočnoj Hrvatskoj gdje su zaposlenici pokazali velik angažman u prikupljanju potrepština stradalnicima. Osim toga, svojim su radom pomogli uklanjanju štetnih posljedica poplave, a donirani su i kućanski aparati poplavljenima domaćinstvima i institucijama u Hrvatskoj i BIH. Volonterske akcije organizirane su i u suradnji sa školama, udrugama i institucijama, a povodom Dana planeta zemlje uređuje se okoliš i potiče razvijanje svijesti o potrebi odgovornog ponašanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close