Rasprava o budućnosti poslova s biomasom

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2017. u 21:59
Uvođenja trošarina na OIE izazvalo je burne reakcije mnogih proizvođača

Najveća nacionalna konferencije o biomasi već tradicionalno privlači brojne stručnjake, političare i predstavnike znanstvene zajednice.

Teme korištenja drva kao energenta i proizvodnje energije iz biomase do sada su redovito bile prepoznate od strane nadležnih institucija kao važno ulagačko područje, a pripadnici šireg spektra političkih stranaka također tradicionalno, svojim prisustvom upotpunjavaju relevantnu strukturu sudionika najveće nacionalne konferencije o biomasi.

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Regionalna energetska agencija SZ Hrvatske su suorganizatori, dok se Konferencija održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, koje je nedavnom najavom trošarina izazvalo burne reakcije većine tvrtki, koje se bave OIE. Svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdili su i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Hrvatska energetska  regulatorna agencija – HERA, koja obavlja važne energetske djelatnosti, kao i HROTE i HEP. Hrvatska poljoprivredna komora predstavit će mogućnosti korištenja biomase iz poljoprivrednog ostatka.

Više na www.wood-energy.info.pd

Komentirajte prvi

New Report

Close