Ranogajcu drugi mandat na čelu HOK-a

Autor: Poslovni dnevnik , 28. travanj 2015. u 22:00
Dragutin Ranogajec/Željko Lukunić/PIXSELL

Plan je skidanje stigme s obrtništva.

Zagreb Dosadašnji predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ostaje na čelu Komore u drugom mandatnom razdoblju od 2014. do 2018., odlučila je u utorak Skupština HOK-a na konstituirajućoj sjednici.

Ranogajec je osvojio 41 glas, a njegov protukandidat Ivan Klarić je dobio sedam glasova. Ranogajec je istaknuo kako je drugi mandat još veća odgovornost, jer "puno je lakše popeti se na vrh nego na njemu ostati". No vjeruje kako će on, novi Upravni odbor i novoizabrani potpredsjednici zajedno odraditi ono što se od njih očekuje – skidanje stigme s obrtništva, micanje barijera, pripremu da obrtnici osvajaju tržišta, a ne da ga gube.

Kao najveće pomake u protekle četiri godine mandata izdvojio je suradnju sa resornim ministarstvima, zatim promjene zakona o PDV-u, zakon o obrtu koji je, kaže, donio puno dobrih stvari poput zaštite obrtničke imovine, prijenos obrta za života obrtnika, mogućnost da obrtnici dobiju naknadu na Zavodu za zapošljavanje kada zatvore obrt i drugo. Vezano uz planove za iduće mandatno razdoblje izdvojio je daljnje jačanje suradnje sa resornim ministarstvima i institucijama i osnivanje internetskog radija. Najavio je i osnivanje tvrtke koja bi se bavila organizacijom nastupa na sajmovima, organizacijom seminara, radionica i konzultantskih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close