PULS – epicentar kompanijskog volontiranja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. studeni 2017. u 22:00
Sudjelovanje u kampanji 'Zagrli za rijetke bolesti'

Zahvaljujući Udruzi volontera, Podravka je 2015. među prvim tvrtkama na početku izbjegličke krize reagirala slanjem pomoći.

Prošlogodišnja Konferencija o društveno odgovornom poslovanju prvi je put "iznjedrila" i Posebnu nagradu za ljudska prava, čija je glavna nakana istaknuti važnost aktivne i sustavne zaštite ljudskih prava od strane poslovnog sektora u Hrvatskoj putem isticanja primjera dobre prakse.

Kao pionirski laureat za 2016. ostat će upisana koprivnička Podravka. Jedan od nacionalnih prehrambenih lidera, ova je korporaciju priznanje dobila za projekt PULS, što je skraćenica za izraz Podravkaši u lancu sreće. Riječ je, zapravo o kompanijskoj udruzi volontera stasaloj u sklopu SHAPE pripravničkog programa u kojem najmlađi visokoobrazovani zaposlenici Podravke udružuju snage na grupnim mini projektima. Kako kažu u samoj kompaniji, jedan od mini projekata koji su dobili pripravnici bio je osmisliti mehanizam koji će zaposlenicima Podravke omogućiti volonterski angažman odnosno kojim će već na početku svoje profesionalne karijere osvještavati značaj i važnost područja društveno odgovornog ponašanja naše kompanije.

I tako je zapravo nastao PULS. U vrijeme kada su se prijavili za nagradu udruga je imala 138 članova, u prethodne  tri godine osmislili su i izvršili su 24 aktivnosti i inicijative vođeni ciljem promicanja ideje o volontiranju, pružanje besplatne pomoći potrebitima te osiguranje i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženim i isključenim društvenim skupinama. Tako je, primjerice, zahvaljujući PULS-ovcima,  2015. Podravka bila među prvim kompanijama koja je na samom startu izbjegličke krize reagirala slanjem pomoći.

Osim golemih količina hrane i vode, 26 članova Udruge naizmjence je dežuralo 24 sata dnevno kako bi dočekivali vlakove pune izbjeglica. Organizirane su i brojne druge akcije koje promiču brigu za ljudska prava i pomoć najugroženijima, a o Podravkašima koji su pokrenuli ovaj projekt u kompaniji kažu: "Za nas kao kompaniju Udruga PULS predstavlja veliki ponos jer dokazuje da je dovoljan entuzijazam malog broja zaposlenika kako bi se pokrenula lavina dobrote.

Uprava kompanije od prvog je dana pružila Udruzi snažnu podršku i Podravka je uvijek spremno odgovarala na potrebe osjetljivih skupina u društvu upravo na poziv PULS-a. Tako ojačali smo dodatno brand Podravka u segmentu društveno odgovornog poslovanja i nastavili nizati dobre prakse, uvijek pozivajući svoje poslovne partnere da čine isto. Kroz djelovanje Udruge PULS, Podravka je stekla veliki broj novih partnera, poput Udruge Latice, Naših anđela, Zaklade Ana Rukavina, Udruge Osmijeh i brojnih drugih, a neka od tih partnerskih odnosa prerasla su u prava prijateljstva". 

Komentirajte prvi

New Report

Close