Prva regionalna konferencija održat će se 23. ožujka u Šibeniku!

Foto: Press Foto: Press

Glavna tema koja će se u detalje razrađivati na svim konferencijama jest dostupnost i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Poslovni dnevnik kao lider u dnevnoj produkciji biznis sadržaja kroz projekt Poslovni uzlet već pet godina promovira uspješna mala i srednja poduzeća i obrtnike te njihove uspješne poduzetničke priče. Također, u suradnji s lokalnim samoupravama, Poslovni uzlet gostuje u brojnim hrvatskim gradovima promovirajući ideju poduzetništva kroz seminare, radionice, panel diskusije i predavanja. Ekstenzija Poslovnog uzleta u 2018. godini su regionalne konferencije koje će se održati u 5 hrvatskih gradova u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija te lokalnim i regionalnim samoupravama.

U suradnji sa Šibensko-kninskom županijom održat će se prva Regionalna konferencija, 23. ožujka 2018. u šibenskoj Gradskoj vijećnici (Trg Republike Hrvatske 3). Konferenciju će otvoriti zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Mislav Šimatović, gospodin Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija te gospođa Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Glavna tema koja će se u detalje razrađivati na svim konferencijama jest dostupnost i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Cilj je zainteresirane građane na regionalnoj i lokalnoj razini informirati o trenutno dostupnim EU programima i EU fondovima u Republici Hrvatskoj, predstaviti im rad institucija uključenih u provedbu EU projekata te im pokazati primjere uspješno provedenih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Stoga u Šibeniku sve prisutne očekuje „intervju 1na1“ sa Spomenkom Đurić, državnom tajnicom pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na kojem ćemo iz prve ruke saznati sve o povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Prva panel diskusija „Uloga županija u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj“ organizirana je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja ima za cilj decentralizaciju i jačanje uloge županija u oblikovanju kohezijske politike i operativnih programa iza 2020. Panel će okupiti župane okolnih županija i predstaviti mogućnosti za razvoj poduzetništva na razini regije. 

Druga panel diskusija "Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji" ugostit će  predstavnike jedinica lokalnih samouprava na čijem primjeru ćemo saznati kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika dolazi do povezivanja i razvoja regije. Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencija Šibensko-kninske županije i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija predstavit će projekt Adriatic Business Center-ABC. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika predstavit će projekt „Trokut“, Goran Reljić, načelnik Općine Kistanje predstavit će projekt razvoja poduzetničkog inkubatora u Kistanjama, a Marko Jelić, gradonačelnik Grada Knina predstavit će projekt Inovacijskog centra u Kninu.

Svrha regionalnih konferencija je da se međusobno prezentiraju i približe najbolji primjeri iz prakse uspješnog povlačenja i ulaganja sredstava EU u lokalni i regionalni biznis, da se prodube međusobni kontakti i uspostave mogućnosti novih suradnji. Krajnji cilj je da ova konferencijska platforma zaživi kao kontinuirani oblik susreta i razmjene iskustava, znanja i informacija između predstavnika lokalne i regionalne vlasti te postojećih i budućih poduzetnika.

Sudjelujte u povezivanju i razvoju regija!

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu.

Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve