Produljen rok za predaju financijskih izvješća poduzetnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2016. u 11:37
Foto: Thinkstock

Fina izvještaje zaprima u poslovnim jedinicama u redovnom radnom vremenu te putem web aplikacije, 24 sata dnevno.

Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2015. godinu produljen je do 5. travnja 2016. godine, budući da 35.000 obveznika nije ispunilo tu zakonom propisanu obavezu do kraja ožujka, priopćili su u petak iz Financijske agencije (Fina).

U priopćenju se navodi kako je od 1. siječnja do 1. travnja ove godine, do 8 sati, navedene izvještaje Fini podnijelo 73.724 obveznika, što znači da približno 35.000 obveznika još nije ispunilo zakonom propisanu obvezu. Rok je pomaknut, ističe se, po naputku Ministarstva financija. 

Iz Fine ističu kako za ovo izvještajno razdoblje nema promjena u odnosu na dosadašnje podnošenje godišnjih financijskih izvještaja. Naime, iako je od 1. siječnja 2016. godine na snagu stupio novi Zakon o računovodstvu, na predaju godišnjih financijskih izvještaja za 2015. godinu se, prema Uredbi o izmjenama i dopunama zakona o računovodstvu, primjenjuju odredbe Zakona o računovodstvu iz 2007. godine te za ovo izvještajno razdoblje nema promjena u odnosu na podnošenje godišnjih financijskih izještaja za 2014. godinu. 

Fina izvještaje zaprima u poslovnim jedinicama u redovnom radnom vremenu te  putem web aplikacije, 24 sata dnevno.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovi koji nisu predali izvješća to su namjerno napravili da ih se izbriše iz registra, možda im je to 3. godina 🙂

New Report

Close