Predstavljanje portala Fininfo

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2012. u 15:29
Fininfo

Fininfo omogućuje pregled svih relevantnih informacija o poslovanju hrvatskih pravnih subjekata na jednom mjestu.

Poduzeće EL KONCEPT d.o.o. na tržište je plasiralo novi internetski portal Fininfo (www.fininfo.hr), nagrađen prestižnim EU znakom inovativnosti – EUREKA. Fininfo omogućuje pregled svih relevantnih informacija o poslovanju hrvatskih pravnih subjekata na jednom mjestu.

Ideja o razvoju Fininfo portala rodila se prije nekoliko godina, početkom financijske krize koja traje do danas, te će s nama zasigurno biti još neko vrijeme. Aktualno ekonomsko stanje, uzrokovano neadekvatnim upravljanjem rizicima i nepotpunim pristupom analizi poslovanja, ogleda se u velikim financijskim gubicima i stečajevima. Naime, donošenje oduka nije bilo utemeljeno na informacijama o poslovanju, bonitetu i rizicima, koje su ključne za uspjeh i zdravlje svakog poslovnog subjekta, već na proizvoljnim prosudbama i neopstojnim modelima visokog i stalnog rasta. Potreba za kvalitetnim poslovnim, financijskim i bonitetnim informacijama osobito je značajna u Hrvatskoj jer je zaduženost poslovnih subjekata vrlo visoka. Nadalje, narušena likvidnost jedan je od najvećih problema Hrvatske jer se neplaćene obveze kontinuirano povećavaju i stvaraju ozbiljne probleme za sve pravne osobe, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini.

Duboko smo uvjereni da će se odnos prema riziku trajno promijeniti i da poslovanje više neće biti zasnovano na postulatima koji su vrijedili prije početka sadašnje financijske krize, a taj se odnos i mora promijeniti jer je sadašnje stanje neodrživo. Iz tih će razloga portal Fininfo na jednom mjestu, u modernom i vama prilagođenom okruženju, pružati visokovrijedne i pouzdane informacije o rizicima vaših poslovnih partnera i poslovanju vaše konkurencije, ali će vam pomoći i u pronalaženju kvalitetnih kupaca, povećanju prodaje, rezultata poslovanja, kao i u vašoj kontinuiranoj financijskoj edukaciji. Ujedno, Fininfo će vam razotkriti ključne osobe u poduzećima i njihove poveznice s drugim pravnim i fizičkim subjektima.

Vjerujemo da će donošenje kvalitetnih, na relevantnim informacijama i znanju utemeljenih odluka, osigurati vaš uspjeh i sigurno poslovanje. Fininfo će vam osigurati sljedeće:

  • poboljšanje procesa upravljanja rizicima kroz napredan bonitetni sustav, pregled navika plaćanja i otkrivanje profila osoba s kojima poslujete
  • značajnu uštedu vremena jer će vam omogućiti brz i jednostavan pristup cjelovitim informacijama iz više izvora
  • automatsko informiranje o promjenama kod vama zanimljivih subjekata
  • unapređenje prodaje i marketinga putem učinkovitog izbora potencijalnih kvalitetnih klijenata
  • istraživanje mogućnosti za akvizicije i profitabilan rast kroz izbor potencijalnih akvizicijskih meta i atraktivnih tržišta
  • detaljnu analizu poslovanja vaših poslovnih partnera i konkurencije
  • kontinuirano učenje kroz e-learning module
  • smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja kroz smanjenje nenaplativih potraživanja, povećanje produktivnosti i „benchmarking“

Prepoznajući trenutne tržišne prilike, odlučili smo dati svoj doprinos poboljšanju poslovnog okruženja, smanjenju nelikvidnosti i pokretanju novog, na zdravim temeljima zasnovanog, investicijskog ciklusa u Republici Hrvatskoj. Stoga ćemo u razdoblju uvođenja Fininfo portala na tržište našim korisnicima ponuditi promotivne cijene. Poticaj u razvoju portala dalo nam je i međunarodno priznanje EUREKA-e, europske mreže za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj, koja je nakon stroge evaluacije nagradila naš projekt prestižnim znakom EUREKA za visoku kvalitetu i inovativnost, kao i vlada Republike Hrvatske, koja je sufinancirala razvoj Fininfo portala.

Budući da je Fininfo opredijeljen promicanju znanja, napretka i inovativnosti, i u nadolazećim ćemo mjesecima nastaviti raditi na poboljšanju sadržaja kako bismo vam omogućili još kvalitetniju uslugu.

Vjerujemo da će vam se Fininfo svidjeti i zadovoljiti vaše potrebe i zahtjeve te da ćete ga često koristiti u vašem svakodnevnom poslovanju.

Želimo vam uspješno korištenje Fininfo portala!

www.fininfo.hr 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close