Potaknuo ga loš rad Turističke zajednice: Dovodi Ruse u Hrvatsku, a od toga nema ni rublje

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2016. u 11:44
Foto: screenshot / instagram

Iako, priznaje, nije profesionalni fotograf, Mate se trudi snimiti lijepe fotografije našeg grada, a cijelu priču proširio je i na Twitter, Facebook i YouTube.

Da imamo više turističkih djelatnika nego što govore službene brojke potvrđuje nam i primjer splitskog studenta Mate Perkovića koji samoinicijativno radi na turističkoj promociji Splita i okolice koristeći se društvenim mrežama naročito kada su ruski turisti u pitanju.

Mate je, odlučio usavršavati ruski jezik koji uči već treću godinu, preko interneta, pa je ispalo da mu se svakodnevno javljaju turisti ruskog govornog područja postavljajući mnogobrojna pitanja vezana uz Split i Dalmaciju koja im je očito, sve zanimljivija destinacija, piše Slobodna Dalmacija.

– Nemam apartmane za iznajmljivanje, niti to radim za ikoga. Ispalo je sasvim slučajno. Ne dolazim iz turističkog sektora, tek sam student strojarstva na FESB-u gdje završavam diplomski rad. Kako učim ruski, palo mi je na pamet da unapređujem znanje jezika preko društvenih mreža, prvenstveno Instagrama prilagođenog ruskim turistima, i to potaknut lošim radom Turističke zajednice grada Splita koja se slabo koristi društvenim mrežama.

Odabrao sam Instagram jer se kao vizualna platforma s više od 400 milijuna korisnika s pravom može nazvati najboljim turističkim vodičem. Uostalom, iz Instagrama su nedavno objavili da je Rusija ušla u top 5 zemalja po broju korisnika – priča nam Mate koji u ćaskanju s Rusima koristi hashtagove preko kojih se jako brzo može pregledati ponuda grada i okolice.

Iako, priznaje, nije profesionalni fotograf, Mate se trudi snimiti lijepe fotografije našeg grada, a cijelu priču proširio je i na Twitter, Facebook i YouTube.

– Ono što me iznenadilo jest činjenica da tim ljudima nedostaje informacija! Pregledavajući turističke zajednice i njihovo reklamiranje, ispada da im je, općenito, problem pokrenuti profile na više stranih jezika, a nažalost, oni to nisu u stanju kvalitetno odraditi niti na engleskom! Pa sam Instagram ima više od 400 milijuna korisnika, a kad pogledate profile domaćih turističkih zajednica, imate dojam da su postavljene reda radi, objave su neredovite, slike često neatraktivne, a takva promidžba uopće ne izaziva reakcije, što se vidi po broju lajkova i komentara. Split je tu gotovo najgori među ostalim većim gradovima – kritičan je Mate koji kao pozitivan primjer navodi tek grad Zadar koji je odnedavno više pažnje posvetio Instagramu.

Komentirajte prvi

New Report

Close