Poslovni uzleti pozitivno utječu na ukupnu gospodarsku sliku

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 24. veljača 2017. u 12:41
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Posvećenost Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika pohvalio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Prvo ovogodišnje izdanje Poslovnog uzleta, manifestacije posvećena malom i srednjem poduzetništvu u organizaciji Poslovnog dnevnika koja je ujedno i započela četvrtu godinu održavanja, održano je u petak u Zaprešiću.

Posvećenost Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika pohvalio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. „Vjerujem da su Poslovni uzleti pozitivno utjecali na ukupnu gospodarsku sliku, a sljedeći rezultat koji očekujemo je snažniji gospodarski rast. Tome ćemo pridonijeti i proračunom u kojem smo 78 milijuna kuna namijenili za subvencije i dotacije obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovima“, poručio je Kožić.

Pozitivne promjene i podršku najavio je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. „Prioritet je stvaranje bolje gospodarske klime, zbog čega i postoji akcijski plan koji se provodi te se radi na uklanjanju administrativnih barijera. Vjerujem da će rezultati biti vidljivi već u drugoj polovici godine, a rasterećenje poduzetnika do visine od milijardu i pol kuna može se preusmjeriti u investicije i razvoj. Naglasak želimo staviti i na što bolje iskorištavanje sredstava EU fondova, ali i projekt stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zanimanja za koji je izdvojeno 18 milijuna kuna. Također, ponosni smo i na mjeru E-impuls koja bilježi nekoliko tisuća prijava. Stvari idu na bolje“, kazao je.

Grad domaćin ima 28 tisuća stanovnika, a karakterističan je po tome što većina prihoda dolazi upravo iz segmenta malog i srednjeg poduzetništva zbog čega je vrlo vrijedna sastavnica hrvatskog gospodarstva, poručio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. „Gospodarski razvoj Zaprešića temeljen je upravo na dugoročnom razvoju malog poduzetništva i obrta te restrukturiranju velike industrije. Nezaposlenost opada zahvaljujući ulaganjima u poduzetničke zone, a još bolje rezultate možemo očekivati iskoristimo li novac koji nam stoji na raspolaganju iz strukturnih europskih fondova u skladu s čime se možemo nastaviti razvijati“, naglasio je Turk u uvodnom obraćanju.

Upravo je medijsku moć Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika u uvodnom obraćanju pohvalio Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. „Vjerujem da su Poslovni uzleti pozitivno utjecali na ukupnu gospodarsku sliku, a sljedeći rezultat koji očekujemo je snažniji gospodarski rast. Tome ćemo pridonijeti i proračunom u kojem smo 78 milijuna kuna namijenili za subvencije i dotacije obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovima“, poručio je Kožić.

Komentirajte prvi

New Report

Close