Poslovni uzlet dolazi u Rijeku: Edukacije nužne za uspješno poslovanje

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2015. u 12:46
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

U Rijeci će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Rijeke te Primorsko- goranske županije 16. listopada 2015. održati „Poslovni uzlet“.

U Rijeci će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Rijeke te Primorsko- goranske županije 16. listopada 2015. održati „Poslovni uzlet“– besplatne edukacije za poduzetnike, obrtnike i sve zainteresirane, najavljeno je danas u Rijeci na konferenciji za medije.

„Prihvatili smo sudjelovanje na projektu Poslovni uzlet jer smo prepoznali njegovu važnost zbog toga što su edukacije poduzetnika nužne za uspješno poslovanje. Za navedene edukacije Grad Rijeka je osigurao prostor te je djelomično financirao troškove organizacije“, istaknuo je na konferenciji za medije Andrija Vitezić, pročelnik odjela gradske uprave za poduzetništvo. Također je rekao da će prije početka edukacija biti održana panel diskusija kojom će se ukazati na potencijale koje Grad ima za kvalitativan i kvantitativan razvoj poduzetništva. „Ove godine će se ukazati na resurse kojima raspolaže Grad Rijeka, a na panel diskusiji sudjelovat će i tri profesora sa Sveučilišta u Rijeci.

Misija Sveučilišta je da istraživanja koja provode budu primjenjiva i u gospodarstvu“, napomenuo je Vitezić.  Berislav Tulić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko goranske županije istaknuo je da se Županija uključila u projekt jer je ocijenila da ima mnogo poduzetnika i mogućnosti za razvoj. „Ulaskom u Europsku uniju otvorila su se mnoga nova tržišta, samim time i prilike za razvoj. Županija je osnovala Znanstveno tehnološki park kako bi poduzetnici mogli razvijati svoje visokotehnološke ideje. Također, županija daje bespovratna sredstva inovatorima te mogu dobiti do 80.000 kn, a od toga je 20% bespovratno.

Županija ima niz programa za poduzetnike te mogu dobiti kredite do 5.000.000 kn. Ovom prilikom pozvao bih sve poduzetnike da se odazovu edukacijama jer je to prilika za daljnji razvoj.  „Kroz navedeni projekt mali i srednji poduzetnici, ali i oni koji to tek namjeravaju postati imat će priliku u Rijeci sudjelovati u korisnim i edukativnim poslovnim edukacijama na razne teme- od privlačenja sredstava iz EU fondova, pisanja kreditnih zahtjeva, novih trendova u turizmu do Google i Facebook oglašavanja“, istaknuo je na konferenciji za medije Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika. Također je napomenuo da su navedene edukacije besplatne za sve sudionike te je ovom prilikom zahvalio Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji što su prepoznali sve benefite koje projekt nosi te što su pristali biti domaćini projekta.

„Projekt „Poslovni uzlet“ započeo je 2014. godine te je u toj godini educirano preko 7.000 poduzetnika, a ove godine će se edukacije i radionice održati ukupno u 23 grada diljem Hrvatske“, napomenuo je Nišević. Detaljnije informacije i prijava moguća je pronaći na http://www.poslovni.hr/grad-rijeka

Manifestacija "Poslovni uzlet grada Rijeke" dio je projekta "Poslovni uzlet", koji je namijenjen promociji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, a cilj mu je poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatnu edukaciju kako bi unaprijedili poslovanje. Navedeni događaj bit će održan u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Rijeke te Primorsko goranske županije, dok je partner suorganizator Ministarstvo poduzetništva i obrta. Prijaviti se možete ovdje: http://www.poslovni.hr/ri-prijava

Komentirajte prvi

New Report

Close