‘Poslovne žene ne trebaju se ponašati kao muškarci’

Autor: Marta Duić , 16. lipanj 2015. u 22:00
Paul Vanderboeck, stručnjak za ženski 'leadership'

Događaj su organizirali inicijativa MAMFORCE® i Instituta za istraživanja i edukaciju – Zaposlena mama.

Više od 80 predstavnika korporativnog i institucionalnog sektora Hrvatske u ponedjeljak je došlo poslušati predavanje Paula Vanderboecka.

Riječ je o jednom  od vodećih stručnjaka za ženski "leadership" koji je u Zagrebu gostovao na  manifestaciji "Odvažnost za promjenu – žene lideri kroz povijest" u organizaciji inicijative MAMFORCE® i Instituta za istraživanja i edukaciju – Zaposlena mama. Konzultant, koji je surađivao na strategijama kompanija poput Shella, General Motorsa, UBS-a, Rochea i mnogih drugih, je na primjeru četiri kraljice – Kleopatre, Izabele od Španjolske, Elizabete I i Katarine Velike, predstavio osnovne pouke iz povijesti koje ženama mogu pomoći pri uspjehu u poslovnom okruženju.

"Žene u vodstvu ne trebaju se ponašati kao muškarci da bi bile uspješne. Sposobne i talentirane žene trebaju nastojati razviti i iskoristiti specifične organizacijske sposobnosti koje će im pomoći u napretku i stvaranju, ali na sebi jedinstven način. Trebaju iskoristiti činjenicu da se često ističu kao izuzetak, u dominantno muškom kontekstu. Moraju iskoristiti tu realnost i utjecati da ih se lakše prepozna i čuje. Ovo događanje izvrsna je prigoda da se to glasno kaže", rekao je.

Istaknuo je i da žene trebaju biti svjesne prepreka i nastojati si osigurati pravedan, više nego ravnopravan tretman s muškim kolegama. Dijana Kobas Dešković, predsjednica Instituta za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama i pokretačica projekta MAMFORCE® izjavila je: "Svaka žena na menadžerskoj poziciji s kojom sam razgovarala mi je rekla da se susreće s izazovima lidershipa u još dominantno muškom okruženju i da je izuzetno važno aktualizirati ove teme kako bi se počela razvijati i rješenja. Već i današnji odaziv korporativnog i institucionalnog sektora, koji je znatno veći od očekivanja, dovoljno govori o važnosti teme, što potvrđuje da smo na dobrom putu".

Komentirajte prvi

New Report

Close