Posao u Ikei za članice Udruge Kamensko

Autor: Saša Paparella , 04. travanj 2016. u 22:00
Tekstilne radnice ponovno za mašinom

Ikea osigurala prostor i bruto plaće za radnice koje će za kupce šivati, krojiti i davati im savjete o tekstilu.

Ikea Hrvatska u svojoj je zagrebačkoj robnoj kući zaposlila dvije članice Udruge Kamensko koje će zainteresiranima ondje ubuduće šivati i krojiti te davati savjete kupcima na odjelu tekstila.

"U sklopu dogovorene dugoročne suradnje s članicama Udruge Kamensko Ikea je, bez obzira na količinu posla, za dvije nove kolegice osigurala radni prostor, bruto plaće koje će se uplaćivati preko Udruge kao i pogodnosti poput korištenja besplatnog autobusa i subvencioniranih obroka", rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak u Ikei.  Ovisno o zahtjevima kupaca i količini posla, Udruga Kamensko će po potrebi angažirati i nove zaposlenice za rad u Ikei.

Udruga trenutno zapošljava osam osoba, a zanimljivo je da obje nove radnice Ikee ranije nisu bile zaposlene u Kamenskom već u zagrebačkom DTR-u, još jednoj propaloj tvornici tekstila, čijm otpuštenim radnicama Udruga također pomaže. "Dobile smo ogroman podstrek time što je kompanija poput Ikee prepoznala našu udrugu, čije se članice nisu složile sa sudbinom koju su nam drugi namijenili. Ovako smo poslali poruku svim običnim, malim ljudima da ne smiju odustati od snova", izjavila je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge. Osvrnula se i na vijest o nedavnoj prodaji nekretnina Kamenskog, izrazivši nadu da će političari ispoštovati obećanje i odreći se potraživanja države, koja bi se po zakonu trebala naplatiti prije radnica". 

Komentirajte prvi

New Report

Close