Pomoću LEAP Summita želimo grad Zagreb pretvoriti u edukacijski centar Europe

Autor: Marta Duić , 02. lipanj 2016. u 22:00
Mario Antonić iz Ministarstva poduzetništva i obrta, Erik Meijer iz Deutsche Telekoma, Damir Zec iz IBM-a i Andrej Kajganić, jedan od organizatora LEAP Summita/Borna Filić/PIXSELL

Cilj LEAP konferencije jest spojiti najtalentiranije i najambicioznije govornike i sudionike iz cijelog svijeta kako bi podijelili inspiraciju i znanje.

LEAP Summit, internacionalna konferencija koja svake godine okuplja više od 1000 internacionalnih studenata, mladih profesionalaca i mladih poduzetnika održala se od 5. do 7. svibnja u Studentskom centru u Zagrebu. "Hrvatska ima veliki potencijal te upravo mladi trebaju pokrenuti pozitivne promjene u društvu. Uvidjevši aktualne svjetske trendove, htjeli smo napraviti veliku internacionalnu konferenciju na kojoj će mladi naučiti nove stvari, inspirirati se, povezati se s kolegama iz cijeloga svijeta te dobiti motivaciju za stvaranje bolje budućnosti", objasnila nam je Lucija Puhalek uime organizatora konferencije.

Ove godine sudjelovalo je više od 1000 mladih entuzijasta iz 24 zemlje diljem svijeta koji su došli da bi usavršili nova znanja i vještine te spremno zakoračili u svijet poduzetništva, vodstva, poslovnog razvoja, kreativnosti i inspiracije. Predavalo je više od 50 internacionalnih stručnjaka iz 13 različitih zemalja. U organizaciji Leap Summita ove godine bilo je 33 studenata koju su bili podijeljeni u timove za marketing, program konferencije, međunarodnu suradnju, sponzorstva, financije te dizajn interijera konferencije. Uoči otvorenja LEAP Summita održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Damir Zec iz IBM-a, Erik Meijer iz Deutsche Telekoma, Mario Antonić iz Ministarstva poduzetništva i obrta i Andrej Kajganić, jedan od organizatora LEAP Summita. Prisutni su se složili da sudjelovanjem na konferenciji žele mladima dati vjetar u leđa i pomoći i im u prvim poslovnim koracima.

"Naša temeljna ideja je bila povezati mlade s problemima poslovne zajednice", pojasnio je na početku Andrej Kajganić, jedan od organizatora LEAP Summita. Na to se nadovezao Mario Antonić iz Ministarstva poduzetništva i obrta istaknuvši da se nadležno ministarstvo zalaže za snagu i poduzetnost mladih te je najavio nove projekte i inicijative kojima će dodatno podupirati malo i srednje poduzetništvo kao i startupove. "Mladi umovi su snaga, a inovacije su u današnje vrijeme neopisivo važne. Želim pomoći mladima, kao što su i meni pomagali kada sam bio u začecima svoje karijere i kada sam radio prve poslovne korake jer kad mladima pružiš potrebne alate njihovim uspjesima nema kraja", tvrdi Erik Meijer iz Deutsche Telekoma. S tom tezom se složio i Damir Zec iz IBM-a koji ističe da inovacije dolaze samo od mladih i hrabrih umova.

 

50stručnjaka

iz 13 različitih zemalja održalo je predavanje na LEAP Summitu

"Imamo akademiju na kojoj povezujemo i razvijamo nova znanja za naše polaznike, a imamo i program kojim potičemo razvoj startupova. Mladi danas imaju kreativnost, treba im samo poticaj", poručuje Damir Zec iz IBM-a. Inače, cilj LEAP konferencije jest spojiti najtalentiranije i najambicioznije govornike i sudionike iz cijelog svijeta kako bi inspirirali i podijelili znanja. Glavni fokus jest na temama vezanim uz inovacije, poduzetništvo i poslovni razvitak, vodstvo, kreativnost, inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere. Kasnije je na službenom otvorenju Zec naglasio važnost Big Date i predstavio Watsona, umjetnu inteligenciju stvorenu od strane IBM-a, a Meijer je ukazao na brzi rast inovacija i digitalnog razvoja. Nenad Bakić, poduzetnik i investitor, u svom predavanju istaknuo je projekt Croatian Markers putem kojeg se razvija robotika i automatika u školama, a Andrey Shtylenko, socijalni poduzetnik, poručio je svim prisutnima da je pronalazak dobrog mentora najefikasniji način za brže napredovanje.

Tijekom preostala dva dana konferencije sudionici su mogli prisustvovali velikom broju predavanja, diskusija, panela i radionica teostvariti brojne nove kontakte. Kvalitetni predavači s višegodišnjim iskustvom podijelili su svoje inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere te motivirali mlade da pokrenu pozitivne promjene u društvu. Predavanja su održali internacionalni stručnjaci iz različitih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, P&G-a, Microsofta, Googlea, Disneya i Deutsche Telekoma, ali i investitori te uspješni poduzetnici iz Njemačke, Izraela, Velike Britanije i Rusije.Sudjelovanjem na LEAP Summit konferenciji sudionici su mogli ostvariti direktan kontakt s potencijalnim poslodavcima te saznati kako postati praktikant u nekim od vodećih kompanija kao što su IBM, VIP, Raiffeisen banka, Microsoft, Školska knjiga, Atlantic Grupa, Heineken, Metro, Imago itd.

Sudionici su na samom događaju potencijalnim poslodavcima mogli ostaviti svoj životopis. "U potpunosti smo ispunili naša očekivanja, i što se tiče broja delegata i što se tiče sadržaja konferencije. Također, uspjeli smo prostor Studentskog centra koji nije preuređivan od kada je napravljen učiniti atraktivnim svim sudionicima. Komentari sudionika i predavača koje smo dobili po završetku konferencije pokazuju da smo i nadmašili vlastita očekivanja", kaže Puhalek.Glavne poruke su jasne – Learn, Engage, Act & Progress, a organizatori su uvjereni da su upravo te pruke doprle do studenata koji su posjetili Summit. "LEAP Summit će se održati i 2017. te se nadamo napraviti još bogatiji program s još boljim predavačima i s još više sudionika. Pomoću LEAP Summita želimo grad Zagreb pretvoriti u edukacijski centar Europe u koji će brojni mladi dolaziti kako bi se educirali i naučili nešto novo te pokrenuli svoja poduzeća u Hrvatskoj", poručuju organizatori Andrej Hanzir i Lucija Puhalek.

Komentirajte prvi

New Report

Close