Pokrenut antistresni program za žene poduzetnice i managerice –3R – Recharge, Renew, Reboot

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2016. u 09:23
Foto: press foto

Program 3R je osmislila i pokrenula grupa privatnih poduzetnica i medijskih djelatnica iz Zagreba, a zamišljen je kao platforma za žene iz poslovnog sektora čija je svakodnevnica obilježena izuzetno visokom razinom stresa i manjkom slobodnog vremena

Novopokrenuti antistresni program za žene iz poslovnog sektora koji nosi naziv 3R – Recharge, Renew, Reboot po prvi put se održava u Hrvatskoj, od 9. do 10. travnja 2016. godine u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici, a otvara ga renomirana health i life coacherica Dragana Jovanović iz Beograda.

Tijekom dva dana održavanja, uz poseban program Dan za tebe: Tajne dobre energije, kojeg potpisuje Dragana Jovanović i koji objedinjuje coaching, antistresne metode i novi koncept yoge za zaposlene, na prvom 3R programu svoj će program Soul IntoxDetox predstaviti i renomirana liječnica dr. Meri Bura, pokretačica i vlasnica Holističkog centra Mulier, Udruga Slobodni maseri predstavit će dobrobiti masaže u stolici, u sklopu Kampanje za zdrava radna mjesta kojom promoviraju važnost upravljanja stresom na radnom mjestu, a sastavni dio vikenda bit će i opsežno predavanje o primjeni konoplje u zdravoj prehrani, pod vodstvom tvrtke Konoplja & Co.

Dolaskom renomirane coacherice poslovnjaka iz Beograda, Dragane Jovanović, koja u regiji coacha brojne zaposlenike velikih korporacija, već s prvim 3R vikendom započinje i regionalna suradnja unutar ovog projekta. Dragana Jovanović, svojim dugogodišnjim iskustvom kroz koje je razvila posebne coaching programe za upravljanje stresom na radnom mjestu, svjedoči o tome koliko stres i ubrzan način života narušava radnu efikasnost i opću kvalitetu života žena iz poslovnog sektora.

„Kroz dugogodišnji coaching i iskustvo rada upravo sa ženama iz poslovnog sektora, moram utvrditi da je većina njih poslovno vrlo uspješna, često s blistavim karijerama, koje zasjenjuje činjenica da današnje uspješne žene ne uspijevaju iznaći vrijeme za sebe, prijatelje, obitelj, za male trenutke sreće. Postavljanje životnih prioriteta i organizacija vremena je faktor koji često nije u fokusu ženama koje su u stalnom multitaskingu. Život im se do te mjere ubrzao da su žene postale izvršiteljice zadataka i rješavateljice problema i to bez ograničenja radnog vremena. Nikada žene nisu imale toliko uloga koje treba uskladiti tijekom jednog dana. Dan za Tebe je moj program i seminar na kojem ženama pomažem otkriti alate pomoću kojih će postati svjesne svojih životnih prioriteta, koji će im pomoći da upravljaju svojom energijom, svojim stresom i da budu istovremeno stalno u vezi sa svojom vizijom, s onim što ih nosi kroz život i što ih inspirira da istraju u izazovima“, ističe Dragana Jovanović, osnivačica beogradskog Life centra, koji je svojevrsni regionalni lider u body&mind programima za žene iz poslovnog sektora.

Jedan od programa s potpisom Dragane Jovanović koji je posebno krojen upravo za primjenu na radnom mjestu je i yoga za zaposlene. To je poseban program vježbi koje se primjenjuju na poslu, tijekom radnog dana, a vježbe je Dragana Jovanović osmislila tako da promptno obnavljaju i aktiviraju energiju.

„Ove terapijske vježbe namijenjene su i ženama i muškarcima, a s obzirom na to da su jednostavne, mogu ih raditi i oni koji se nikada nisu bavili sportom, kao i osobe koje su su vrlo aktivne, ali ne upražnjavaju terapijski program za kičmu i relaksaciju. Yoga za zaposlene sastoji se iz dva dijela – terapijskih vježbi za vrat i leđa, kao i vođene antistres relaksacije, što u ovakvoj kombinaciji energizira organizam“, kaže Dragana Jovanović koja će polaznice 3R program obučiti kako da svakodnevno vježbaju yogu u stolici.

„Unutarnji mir i sklad se danas ne dobiva – mir se stvara. I to je upravo postalo ključno u poslovnom sektoru, u kojem znanje i primjena antistresnih tehnika u radnoj svakodnevici čini razliku hoće li netko pokazati svoj maksimum i istrajati u radnom okruženju. Stres je uzrok mnogih stanja koja su izvorišta bolesti. Kada prestanemo trčati kroz život i počnemo hodati, dajemo sebi dozvolu da kažemo ne onome što se ne uklapa u naš sustav vrijednosti To se neće desiti samo od sebe – svjesnost je taj put koji nas vodi u promjenu“, naglašava Dragana Jovanović, koja će na prvom 3R programu u Mariji Bistrici raditi s grupom hrvatskih managerica i poduzetnica, ali i žena iz medija.

Program 3R je osmislila i pokrenula grupa privatnih poduzetnica i medijskih djelatnica iz Zagreba, a zamišljen je kao platforma za žene iz poslovnog sektora čija je svakodnevica obilježena izuzetno visokom razinom stresa i manjkom slobodnog vremena, te će im se redovitim održavanjem 3R vikenda ponuditi praktična znanja i vještine koje mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, a obuhvatit će tehnike osobnog razvoja, tjelovježbe, te također nutricionističke i zdravstvene savjete.

Sve upite i prijave za sudjelovanje u programu možete uputiti na e mail organizacijskog odbora 3R proghrama: 3Rprogram@gmail.com

Komentirajte prvi

New Report

Close