Pokrenuli ste inicijativu za napuštanje HGK. Podržavate li ideju za ukidanje članarine?

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2014. u 22:00
D. Bavoljak, Art de Facto

Darko Bavoljak spreman je čak i na Ustavnu tužbu ako ministar Maras ne ukine članarinu za HGK.

Poduzetnik Darko Bavoljak, koji je nakon ovrhe Porezne uprave pokrenuo akciju izlaska tvrtki iz članstva Hrvatske gospodarske komore prije nego li to postane zakonski moguće, potvrdio nam je da ide do kraja. Ako se ne ostvare obećanja ministra poduzetništva Gordana Marasa i članstvo u Komori ne postane dobrovoljno, Bavoljak planira pokrenuti ustavnu tužbu. 

Možete li na vlastitom primjeru pojasniti zašto ne vidite smisao u članstvu u HGK?
Moja tvrtka se bavi uslužnom djelatnošću i uopće se ne mogu sjetiti na koji način mi HGK može pomoći da dođem do tržišta ili povećam prihod. Isto tako, nitko mi nikad iz Komore nije ponudio bilo kakvu suradnju ili pomoć, samo sam svake godine plaćo članarinu. Čak ni o tome nisu trebali brinuti, već je to umjesto njih radila Porezna uprava, koja mi je na kraju poslala ovrhu na tih 820 kuna koliko dugujem. 

Kako to da ste tek ove godine odbili platiti članarinu HGK, vaša tvrtka nije od jučer?
Naravno, svaka tvrtka čim se registrira postaje član i plaća članarinu, tako sam i ja. U godinama kad je posao išao, nismo smatrali to nekim novcem i poduzetnici se nisu pitali zašto uopće to plaćaju, pa nisam ni ja. Međutim, kriza koja mi je prihod srezala i za 95 posto u odnosu na neke prošle godine prisilila nas je da promislimo. I zaista, puno korisnije bilo bi mi da taj novac dam prosjaku.

Komentirajte prvi

New Report

Close