Pokreću nešto svoje, od piva do aplikacija

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. ožujak 2018. u 21:59
Predstavnici sedam nagrađenih projekata

Za provedbu je osigurano 536 tisuća kuna.

U srijedu je u Zagrebu između 316 pristiglih prijava odabrano sedam projekata koji ulaze u drugi po redu razvojni poduzetnički program u organizaciji ACT Grupe 'Pokreni nešto svoje'.

Za provedbu je osigurano 536 tisuća kuna, dok pojedini projekti mogu računati na sufinanciranje najviše do 80 tisuća kuna te šestomjesečnu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj.

Na listi odabranih, pod zajedničkim nazivnikom društveno odgovornog poduzetništva, su Zadruga Brlog, najpoznatija po craft pivu Plavuša, koja je s radom započela 2016. nakon uspješne crowdfunding kampanje, kao OmoLab, splitski obrt i projekt OmoLab alata za djecu s komunikacijskim poteškoćama, zatim prva su društvena igra posvećena ženama Strašne žene iza koje stoji udruga i K zona. Nastala je na osnovu rubrike Strašne žene, jedne od najpopularnijih na portalu VoxFeminae.net.

Među pobjednike je uvrštena i internet platforma GoScouting Croatia čija je misija staviti u funkciju neiskorištenih javnih zemljišta u Hrvatskoj koja će se namijeniti za korištenje izviđačima i mladima.  Zapaženi su i projekt StratoWave odnosno sustav bežične komunikacije na velike udaljenosti, Vollo tehnologije i njihova Vollo platforma za jednostavno planiranje putovanja, transparentnu usporedbu cijena te brzu i sigurnu kupovinu prijevoznih karata i Zelena energetska zadruga (ZEZ) koja razvija inovativne modele ulaganja u obnovljive izvore energije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close