Poduzetnicima u turizmu do 10 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 14. listopad 2015. u 21:59
Nepovratno ukupno 304 mil. kn

Nepovratno ukupno 304 mil. kn za 35-45% vrijednosti investicije.

Poreč Novi natječaj, ukupne vrijednosti 304 milijuna kuna, kojim će nepovratnim potporama u visini od 35 i 45 posto vrijednosti investicije pomoći srednjim i malim poduzećima u turizmu, pogotovo hotelima, objavilo je u srijedu Ministarstvo poduzetništva i obrta. Na Danima hrvatskog turizma predstavio ga je ministar Gordan Maras.

"Riječ je o četvrtom natječaju za malo i srednje poduzetništvo u ovoj godini kojim želimo pomoći povećanju kvalitete i dodatne ponude hotela, a ako se ostvari kako mislimo, to će biti ukupno oko 700 milijuna kuna investicija na razini tri, četiri i pet zvjezdica", rekao je Maras.

Podsjetio je i da je putem HBOR-a u posljednje četiri godine u turizmu investirano oko 38 mlrd. kn kroz poticajne kreditne programe. U ovom se natječaju srednjim poduzetnicima daju potpore od 35% vrijednosti investicije, a malima od 45% te za investicije od 2,2 milijuna kuna. Maksimalana potpora iznosit će do 10 milijuna kuna, a osim za nove male i obiteljske hotele, natječaj je namijenjen i za savjetodavne usluge, sudjelovanje na sajmovima i dr. 

Komentirajte prvi

New Report

Close