Poduzetnici u Prelogu educirali se o novim tehnologijama, EU fondovima te mogućnostima financiranja

Autor: Darko Bičak , 25. studeni 2016. u 15:50
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Janda-Hegediš je okupljenima pokušala pojasniti kako tehnologija utječe na naš život.

U sklopu Poslovnog uzleta i Fospodarskog foruma grada Preloga održane su u petak i besplatne edukacije za tamošnje poduzetnike. Tako su mali i srednji poduzetnici te obrtnici iz Preloga imali priliku saznati kako primjeniti moderne tehnologije u poslovanju, kako izraditi projekt i dobiti novac iz EE fondova te kako osigurati što povoljniji kredit za poslovanje. Željka Janda-Hegediš iz HT-a predstavila je poduzetnicima u Zaprešiću Cloud usluge na radionici "Kako vam nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove".

Janda-Hegediš je okupljenima pokušala pojasniti kako tehnologija utječe na naš život, a posebice na konkurentnost u poslovanju kroz slikovite primjere tipičnog ureda prije 20-ak godina i danas. Janda-Hegediš ističe da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da se radi o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom softveru. Iako većina poduzetnika, a i samih građana, i dalje smatra da su cloud usluge nešto daleko, skupo i komplicirano, HT-ova stručnjakinja je pojasnila da već danas većina građana, ali isto tako i poduzetnka, koristi usluge poput Facebooka, Gmaila, Dropoxa, Instagrama te niza ostalih koje su bazirane na cloudu, a da korisnici najčešće nisu toga niti svijestni. Stoga smatra da nema nikakvog razloga da još uvijek postoji poveliko nepovjerenje prema novim tehnologijama u poslovanju koje mogu povećati efikasnost i pojednostaviti poslovni proces. .

Kristina Žabčić i Josipa Kutle Stepančić iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO su preloškim poduzetnicima predstavili programe potpora i kreditiranja malog gospodarstva. Detaljno je prikazan postupak prijave, odobravanja i korištenja potpora te praćenje odobrenih projekata ulaganja i nadzora nad korištenjem potpora kao i ostala pitanja u vezi primjene pravila o regionalnim potporama. HAMAG-BICRO omogućuje korištenja niza različitih potpora, od onih za mikropoduzetnike, za opravdane troškove otvaranja novih radnih mjesta i usavršavanje radnika, do poreznih i kapitalnih potpora te potpora za radno-intenzivne projekte ulaganja.

Kristina Androlić, poslovna savjetnica iz tvrtke Androlić konzalting, održala je predavanje na temu europskih fondova koje je prisutnima donijelo dodatna znanja o mogućnostima financiranja iz fondova, kako lakše napisati prijavu na neki od projekata te kako samostalno procijeniti ima li projekta prijava stvarne šanse za prolaz. Riječi je bilo i o drugim mogućnostima financiranja te načinom prijave na neke od natječaja čije se otvaranje tek očekuje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close