Poduzetnici sudjelovali u edukacijama namijenjenima povećanju njihove tržišne konkurentnosti

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. listopad 2016. u 14:35
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Jusup ističe da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da se radi o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom. .softveru.

Na Supetru u sklopu Poslovnog uzleta svi su zainteresirani poduzetnici imali priliku sudjelovati i u besplatnim edukacijama namijenjenima povećanju njihove tržišne konkurentnosti. Krešimir Jusup iz Hrvatskog Telekoma (HT), u sklopu radionice Saznajte kako vam nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove, okupljenima je približio na koje im sve načine korištenje tehnologije može pomoći u suočavanju s svakodnevnim poslovnim izazovima. Jusup ističe da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da se radi o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom softveru. Iako većina poduzetnika, a i samih građana, i dalje smatra da su cloud usluge nešto daleko, skupo i komplicirano, HT-ov stručnjak je pojasnio da već danas većina građana već koristi usluge bazirane na cloudu.

U nastavku je Niki Dešković iz tvrtke Internet partner čiji je moto "Pustite da tehnologija radi za vas" održao edukaciju naslovljenu Kako upravljati promotivnim cijenama u turizmu? čime je okupljenima skrenuo pažnju na inovacije višestruko primjenjive u turizmu. Tvrtka je usmjerena na pružanje cjelovitih rješenja za online poslovanje i to za hotele, privatne iznajmljivače, kampove, turističke agencije, turističke zajednice i udruge iznajmljivača, u skladu sa trenutno važećim visoko-tehnološkim trendovima, dok je Dešković predavač s desetljeće dugim stažem u turističkom i IT sektoru i licencirani voditelj turističke agencije. S obzirom da je Poslovni uzlet ovog petka organiziran upravo u jednoj od dalmatinskih turističkih destinacija, odgovoreno je i na pitanja poput kome i kada odobriti popust te kako povećati ekonomsku učinkovitost.

Ivana Zec iz tvrtke UHY HB EKONOM za usluge revizije, računovodstva te poreznog i poslovnog savjetovanja, održala je predavanje na temu poreznih aspekata poslovanja turističkih agencija, čime je, zahvaljujući upravo relevantnim informacijama, jačanje turističkog potencijala ovog petka u Supetru dobilo novi podstreh. 

Komentirajte prvi

New Report

Close