Poduzetnici i obrtnici imali priliku dobiti nova poslovna znanja i vještine

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 06. studeni 2015. u 14:09
Foto: Duško Marušić / Pixsell

U sklopu Poslovnog uzleta grada Novigrada, mali i srednji poduzetnici imali su prilike educirati se o širokom spektru tema.

U sklopu Poslovnog uzleta grada Novigrada, mali i srednji poduzetnici imali su prilike educirati se o širokom spektru tema.

HBOR i Cinzia Zubin edukaciju Povoljna sredstva za ulaganje u turističke kapacitete posvetili su problemima malog i srednjeg poduzetništva i izvorima financiranja za pokretanje samostalnog poslovanja i samozapošljavanja.

Simulus u suradnji s Privrednom bankom Zagreb i Krešimir Delač, u sklopu predavanja Naučite napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv, svoje su vrijeme odvojili za savjete iz područja financija i razvoja poslovanja, kao i kreiranja poslovnih strategija.

Ministarstvo poljoprivrede i Dražen Svećnjak temom EU sredstva za ruralni razvoj – unaprijedite svoje gospodarstvo novcem iz EU-a, predstavili su informacije o kreditnim aktivnostima HBOR-a. Najviše pozornosti posvetilo se kreditiranju turizma i turističkih kapaciteta te financiranju istog iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) projekata.

HT i Krešimir Jusup edukacijom Poslujte uspješno i kada niste u uredu sa Cloud uslugom govorio je o mnogostrukim prednostima cloud usluga, za koje većina ljudi misli kako nisu dovoljno sigurne za njihovo poslovanje. Poduzetnici su dobili priliku za približavanjem usluge čije su prednosti mnogostruke, od čega je ona da ne moraju nužno biti vezani za ured samo jedna u nizu.

Arbona i Sandro Lazarić edukacijom Digitalni marketing – Osvojite tržište učinkovitim i povoljnim oglašavanjem na Googleu i Facebooku prikazao je mogućnosti koje online oglašavanje pruža te kako iskoristiti sve potencijale koje nudi, kao i prednosti Facebook oglašavanja.

FZOEU i Irena Dubravec, Sunčana Matić te Filip Brkljača prezentirali su Mislite zeleno a nemate sredstva za realizaciju projekta? Saznajte kako do sredstva za energetsku učinkovitost, u sklopu čega su prisutnima pružili informacije prvenstveno za programe sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti, te za otvorene natječaje i javne pozive koji su interesantni poduzetnicima s ciljem podizanja razine svijest o potrošnji energije.

AZ Factoring i Arsen Paro edukacijom Naplatite vaša potraživanja brže i lakše uz factoring i poboljšajte likvidnost vaše tvrtke ili obrta prezentirali su faktoring kao alternativni način kratkoročnog financiranja pogodan za sve tipove poduzetnika. Prisutne su uputili u prednosti korištenja faktoringa, i to poboljšanje tekuće likvidnosti, bolje upravljanje kupcima i dobavljačima, povećanje rentabilnosti i ekonomičnosti poslovanja. Korisna je informacija da se u proteklih desetak godina u RH počeo aktivnije koristiti ovaj vid financiranja, a novi zakon o faktoringu dalje će unaprijediti korištenje ovih proizvoda na korist malih, srednji i velikih poduzetnika.

Konter savjetovanje i Nikola Nikšić u sklopu edukacije Restrukturiranje malih i srednjih poduzeća kao nova šansa prezentirali su mogućnosti koje restrukturiranje u manjim poduzetničkim organizacijama pruža. Pojašnjenja su kvalitativna poboljšanja temeljem odluka o promjenama u strukturi upravljanja, odluka o investiranju, financiranju i raspodjeli, odluka o uvođenju inovacija, novih tehnologija i proizvoda, njihovoj promociji i prodaji, novim pristupima u odnosu prema kupcima, te primjenu suvremenih metoda i tehnika analiziranja, planiranja i upravljanja poslovanjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close