Po čemu je sajam obnovljivih izvora RENEXPO, koji se održava u Beogradu, važan za regiju?

Autor: Poslovni dnevnik , 21. travanj 2015. u 22:00
Myriam Dobrota, REECO SRB

Myriam Dobrota navodi da je razlog tome što je riječ o najvećoj energetskoj platformi na zapadnom Balkanu.

RENEXPO Western Balkans najveća je energetska platforma na zapadnom Balkanu.

Sudjeluje 12 zemalja, vodeći stručnjaci u industriji, institucije, ministarstva, konzultanti, ulagači, projektanti, gradske uprave i mnogi drugi. Na sajmu sudjeluje više od 50 izlagača, među kojima su: Vestas, Enercon, General Electric, Flux Technology, Intrade Energija, AREA Global Light, EcoConsult, Schnell Motoren, Porr Bau, PWW, Saidel Engineering, Senvion, Global Hydro, Spaans Babcock, ABB i mnogi drugi. 

Koje će biti glavne teme ovogodišnjeg sajma? 
Ove se godine glavne teme odnose na novi zakon o energetici u Srbiji i prilikama koje će se iz njega razviti. Drago nam je da ćemo ove godine obuhvatiti sve teme vezane uz obnovljivu energiju i energetsku učinkovitost. Nova tema na sajmu RENEXPO ove godine je recikliranje. Svjesni smo da se glavne prepreke u prvim godinama iskorištavanja izvora obnovljive energije na području Balkana odnose na administraciju. Zbog činjenice da je ova regija sada usmjerena na put prema EU i da je potrebno dosegnuti cilj od 27 posto, uvjerena sam da će se kapaciteti povećati i da će to istovremeno poboljšati administraciju.

Planirate li ovakve sajamske aktivnosti i u Hrvatskoj? 
Iako Hrvatska sudjeluje u našim tržištima, u vašu zemlju još nismo ušli sa sajmom RENEXPO. Naravno da u perspektivi hoćemo. Na svim našim događajima sudjeluju tvrtke iz Hrvatske koje imaju odlična iskustva u inozemstvu. No, s obzirom na to da na zapadnom Balkanu poslujemo od 2013. godine i da naš ured pokriva sve zemlje na tom području, organizacija događaja kao što su oni u Srbiji i BiH u drugim državama regije morat će malo pričekati.    

Komentirajte prvi

New Report

Close