Ovo je 5 mladih poduzetnika koji su uspjeli u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2015. u 12:42
Foto: Pixsell

Odlika poduzetnika jest prilagoditi se situaciji u kojoj se zemlja nalazi.

Odlika poduzetnika jest prilagoditi se situaciji u kojoj se zemlja nalazi, piše Večernji list.

Poruka mladih poslovnih ljudi koji su odlučili ovdje graditi poslovno carstvo je: "Možda je teže, ali sposobni mogu uspjeti i u Hrvatskoj".

Ovo je 5 mladih poduzetnika koji su u Hrvatskoj uspjeli:

Matija Kopić
Vlasnik tvrtke Farmeron, osnovane prije pet godina, poznat je po softveru koji poljoprivrednicima omogućava praćenje podataka o njihovoj stoci. Kaže da se nitko ne bi trebao osjećati hrabrim i sposobnim ako je odlučio otići izvan zemlje, jer svatko ima svoje razloge.

Damir Podhorski
Vlasnik tvrtke Escape kaže da je nazivati slijepcima one koji su ostali u zemlji pljuska svim poduzetnicima koji su uspjeli preživjeti 10-15 godina, pljuska svim kreativnim mladim ljudima i svima koji su dovoljno hrabri da pokušaju uspjeti u Hrvatskoj.

Martina Petrović
Rizici poslovanja u Hrvatskoj su veliki, a ni politika ni bilo kakve druge mjere ne idu u tom smjeru da navedu mladog čovjeka da ostane na selu. Strah me je, ali je moj izbor da ipak ostanem u Hrvatskoj – kaže nam najbolja mlada hrvatska poljoprivrednica u 2014.  Martina Petrović.

Mate Rimac
A s obzirom na međunarodni uspjeh, imao je i puno primamljivih ponuda za preseljenje proizvodnje izvan Hrvatske, koje bi za sobom donijele i bolje poticaje.No, kaže, ostaje pri stajalištu da ostaje u zemlji te i dalje aktivno raste i širi poslovanje.

Matija Žulj
U svijetu je više od 832 milijuna gladnih, a u isto vrijeme iz različitih razloga propadne 50% hrane. Vizija Matije Žulja stoga je promijeniti način na koji se proizvodi hrana i s pomoću inteligentnog tehnološkog rješenja pristupačnog svima napraviti pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Osim iluzije/lazi

Da li je Rimac ikada ikome ista prodao?

New Report

Close