‘Održivo i odgovorno poslovanje jedan od ključnih prioriteta za daljnji razvoj’

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Zbog svoje veličine i različitih poslovnih funkcija, Agrokor objavljuje najsloženije izvješće o održivosti U Hrvatskoj, kažu u koncernu

Najveći hrvatski koncern potpisnik je Svjetskog sporazuma Ujedinjenih naroda od 2007. te član UN Global Compacta. Nedavno je objavljeno četvrto Izvješće o održivosti za razdoblje 2014. i 2015.

Misija Agrokora oduvijek je bila osigurati najviše standarde kvalitete u proizvodnji i distribuciji prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda te kroz maloprodajnu mrežu kupcima pružiti najbolju vrijednost vodeći se načelima konkurentnosti i društvene odgovornosti, kažu u najvećem hrvatskom koncernu napominjući kako je Agrokor potpisnik i Svjetskog sporazuma Ujedinjenih naroda od 2007. te član UN Global Compacta.

Orijentiranost na podržavanje temeljnih društvenih vrijednosti koje Svjetski sporazum promiče, Agrokor, kažu na toj adresi, pokazuje i izvještavanjem o aktivnostima u izvješćima o održivosti koja se objavljuju dvogodišnje, kao i godišnjim izvješćem o provedbi načela UN Global Compacta. Nedavno je objavljeno četvrto Izvješće o održivosti za razdoblje 2014. i 2015. koje detaljno opisuje aktivnosti Agrokora u sva četiri područja Sporazuma: ljudska i radna prava, okoliš i borba protiv korupcije. "Kao član brojnih poslovnih i strukovnih udruženja te kao član UN Global Compacta Agrokor ovakvim načinom izvještavanja pokazuje kako je dugoročno održivo poslovanje jedan od ključnih prioriteta za dalji razvoj.

Izvješćivanjem dodatno potvrđujemo transparentnost poslovanja i naglašavamo korporativne vrijednosti i planove Agrokor koncerna",  poručuju iz kompanije Ivice Todorića.  Zbog svoje veličine i različitih poslovnih funkcija koje uključuju maloprodaju, proizvodnju hrane, poljoprivredu i druge, Agrokor je, napominju, poslovna grupacija koja u Hrvatskoj objavljuje najsloženije izvješće o održivosti. Predanost održivom razvoju donosi najviše standarde kvalitete i odgovornosti u svakodnevnom poslovanju, fokus na izvrsnost te svijest i odgovornost za učinak na okoliš i društvo, kažu. Pritom posebno naglašavaju brojne investicije u obnovljive izvore energije, energetski učinkovite tehnologije i transportne sustave, kao i investicije u lokalnu zajednicu te u edukaciju zaposlenika, a poseban fokus, kažu, stavljen je i na istraživanje i razvoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close