Odabrani finalisti Zagreb Connecta na kojeg dolazi i Bruce iz Iron Maidena

Autor: Darko Bičak , 24. listopad 2016. u 15:15
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Na Zagreb Connect se prijavilo 150 timova od kojih je njih 110 zadovoljilo kriterije.

U Zagrebu će se krajem studenoga održati najveći do sad, barem tako tvrde organizatori, međunarodni gospodarski događaj u Hrvatskoj – konferencija startupova i poslovnih anđela Zagreb Connect, a koja će biti održana u sklopu globalnog događanja EBAN Winter University 2016.

Kako je u ponedjeljak u Zagrebu pojasnio Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i organizator Konferencije, očekuje se da će u Zagreb doći više od 400 poslovnih anđela uključujući i arkanđele s desecima milijuna eura potencijalnih investicija poput Brucea Dickinsona, predavača grupe Iron Maiden, Dov Morana iz Izraela koji se smatra “ocem” USB memorije te Johanna Hansmanna koji slovi za najboljeg europskog poslovnog anđela. Konferenciju će uveličati i čelnici Bloomberga te Cisca, a očekuje se da će se u Zagrebu naći i stručnjaci NASA-e, Europske svemirske agencije te niza ostalih korporativnih i znanstvenih institucija.
   “Već  sad  mogu  reći  da  nas  očekuje  spektakl. "

Na  Zagreb Connect se prijavilo  150  timova od kojih je njih 110 zadovoljilo kriterije. Odabrano je 20 finalista koji će se moći prezentirati investitorima, no isto tako će biti  prostora  da  u  kontaktiva  na licu mjesta svoju priliku nađu i svi ostali  startupovi  koji  nisu  ušli  u  finalni  izbor  ili se čak nisu ni prijavili  na ovo natjecanje”, kazao je Štetner. U finalni izbor je ušlo 20 startupova  iz  sedam  zemalja svijeta, a 12 ih je iz Hrvatske, najviše iz samog Zagreba. Domaći projekti koji će se predstaviti na Zagreb Connectu su: Angler,  Balmaris,  Budgeteer,  Happy  to  Visit,  Kakis  positive toilets, myBrushies,  Nanodiy, Pet Finder, Run Zagreb, Tinitus Off, Trakbar te Volio.

Tu  će  se naći i Shoployal iz Irske, Feelif, Oculos diagnostika i 45HC.com iz  Slovenije,  Kidsy  iz  Danske,  Lionscube iz BiH, Fowaft iz Ujedinjenog Kraljevstva,  a  svakako  je, barem po mjestu svog sjedišta, najegzotičniji GoLexigo  s  Jamajke.  Nagradni  fond  je  100  tisuća eura, a osim stručnog žirija,    nagrade    će    dodijeliti   posjetitelji   te   Grad   Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close