Od primatelja socijalne pomoći postao je milijarder, a mnogi su ga pitali ‘kako misliš zaraditi od toga’

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2019. u 11:00
FOTO: Reuters

Direktor PUBG-a prešao je put od siromaštva i skupljanja socijalne pomoći do velike zarade na igri vrijednoj milijarde.

Brendan Greene se čak preselio nazad kod svojih roditelja u dobi od 37 godina kako bi razvio vlastitu izvedbu igre, prenosi CNBC Make It.

Sada, kada je nekoliko godina prošlo, njegova igra Playerunknown's Battlegrounds (PUBG, Bojna polja nepoznatog igrača) zarađuje više od milijardu dolara.

“Radi se o jednostavnoj igri, s početnih stotinjak igrača, krug se sužava i trebati ostati zadnji čovjek na nogama”, naveo je.

Za CNBC je opisao kako je morao uštedjeti novac i kako je online surađivao s gejmerima drugih igara koji su mu pokazali njemu nepoznate varijante.

Potom je pogledao njihov kod, pokušao ga shvatiti i mijenjati malo po malo te je naposljetku stvorio vlastitu verziju pucačine.

Osjetio je da je njegova verzija vrijedna daljnjeg ulaganja i razvijanja, a za to je morao žrtvovati mnogo toga.

‘Kako misliš zaraditi od toga’

Vratio se iz Brazila živjeti k roditeljima koji nisu bili oduševljeni s njegovim poslovnim planom razvijanja svoje vlastite igre.

“Kako misliš zaraditi od toga”, pitali su ga jer je u to vrijeme uzimao novac socijalne pomoći iz Irske kako bi mogao platiti servere.

“To nije bilo vrijeme sreće jer sam bio stvarno zabrinut što će se dogoditi i ima li budućnosti moja karijera”, prisjetio se vremena prije nego su ga konačno kontaktirali ulagači iz industrije.

PUBG je eksplodirala na sceni video igara odmah nakon lansiranja 2017. godine.

Ima 50 milijuna korisnika na računalima i preko 200 milijuna korisnika na mobitelima.

Igra je ostvarila oko 1 milijardu dolara ukupnih prihoda samo u 2018. godini.

“Vidio sam kako prodaja samo nastavlja i nastavlja rasti, pogotovo nakon što se priključila Kina i bilo je jednostavno ludo”, prisjetio se Greene.

Za CNBC je naveo kako neće napraviti PUBG 2, već će njegov tim nastaviti poboljšavati originalnu verziju.

Bez obzira na veliki uspjeh Greene pokušava živjeti skromnim životom, koji podrazumijeva i svakodnevni odlazak na posao od 9 do 17 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close